Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Pro krijgt scherm van 12,93 inch’

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2015, 9:42 CategorieiPad

Code uit iOS 9 hint naar de mogelijke schermgrootte en -resolutie van de iPad Pro: 12,93 inch en 2732 bij 2048 pixels, met 264 ppi. Bestaande iPads, zoals de iPad Air 2, hebben ook een pixeldichtheid van 264 ppi, dus dit zou nog wel eens kunnen kloppen.

Geurcht: iPad Pro krijgt een schermresolutie van 2732 bij 2048 pixels

Op dit moment heeft Apple al een iOS 9-bèta voor ontwikkelaars vrijgegeven. En die ontwikkelaars keren de code van het besturingssysteem binnenstebuiten om te zien of Apple nog wat trucjes achter de hand heeft en tot nu toe zijn er al wel wat dingen gevonden, zoals het toetsenbord dat de mogelijkheid heeft mee te groeien met de grootte van het scherm. Vandaag hebben die ontwikkelaars een ander geheimpje van het bedrijf uit Cupertino gevonden: mogelijk bewijs van de onaangekondigde iPad Pro, die volgend jaar moet uitkomen.

Zo werd er voorheen gezegd dat de iPad Pro ofwel een 12,2 inch- of een 12,9 inch-scherm zou krijgen en vandaag blijkt dat die laatste grootte nog wel eens zou kunnen kloppen. Het gerucht is nu namelijk dat de iPad Pro een scherm van 12,93 inch gaat krijgen, omdat developers een schermresolutie hebben opgegraven die mogelijk kan wijzen op die van de iPad Pro: 2732 bij 2048 pixels. Dat betekent dat die onaangekondigde tablet een pixeldichtheid van 264 ppi zou krijgen, net zoals al uitgebrachte iPads, zoals de iPad Air 2.

Naast het nieuwtje over het toetsenbord van maandag, kwamen we eerder al een andere hint tegen over de iPad Pro en de mogelijke stylus voor het apparaat. Zo krijgt iOS 9 de mogelijkheid om te voorspellen waar jij de volgende aanraking zult doen op het scherm; een techniek die essentieel is voor een stylus, omdat een hoop zaken dan veel sneller verlopen, zoals tekenen. En omdat er dus al eerder naar buiten kwam dat de – we zeggen het nog een keer – onaangekondigde iPad Pro een stylus zou krijgen, lijkt dit een simpele optelsom.

  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.