Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPhone 6s Plus krijgt 2K-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 13:37 CategorieiPhone

Volgens de laatste geruchten krijgt de iPhone 6s Plus een 2K-scherm meegeleverd, maar de kans is groot dat dit gerucht niet klopt. Wanneer Apple een s-model op de markt brengt, voert het bedrijf uit Cupertino niet zulke grote wijzigingen door.

Wel of geen 2K-scherm voor iPhone 6s Plus?

Apple is nou niet echt een bedrijf dat met elke hardware iteratie gigantische wijzigingen doorvoert. In plaats daarvan kijkt het naar wat echt aan verbetering toe en tweakt het enkele aspecten, zowel software- als hardwarematig. Meestal wacht Apple, maar ook een bedrijf in het algemeen, totdat bepaalde techniek betaalbaar is voor iedereen, voordat het wordt geïmplementeerd in nieuwe hardware. Dat is nergens beter zichtbaar dan in de evolutie van het iPhone-scherm, dat jaren bleef hangen op dat kleine formaat.

Hetzelfde geldt voor de resolutie van die apparaten, die bleef altijd gelijk. Maar met de introductie van zowel de iPhone 6 als iPhone 6 Plus sloeg Apple een nieuwe weg in: zowel het scherm als de resolutie werden groter. Die route heeft voor een nieuw gerucht gezorgd omtrent de onaangekondigde iPhone 6s- en iPhone 6s Plus-modellen: de kleine variant zou namelijk een schermresolutie van 1080p krijgen, terwijl de grote versie het mag doen met een 2K-display. Dat is nogal een gerucht en eentje waarvan de kans groot is dat die niet klopt.

Hoewel Apple inderdaad een nieuwe weg is ingeslagen als het om de schermen en zijn resolutie aankomt, betekent dat nog niet dat we het gegeven mogen negeren dat Apple bij een s-model de hardware grotendeels intact laat – het scherm en zijn resolutie wordt voor dit vernieuwde model in elk geval niet aangepast. Dat soort ontwikkelingen gebruikt Apple specifiek voor opvolgers van de hardware, niet voor de verfijnde versies. Bovendien lijken Apple-fans het erover eens te zijn dat de huidige Retina-resolutie meer dan voldoende is.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.