Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Klok van Google nu te downloaden uit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 10:42 CategorieAndroid

Google heeft de officiële klok van het bedrijf gelanceerd in Google Play, zodat iedereen hem zonder Nexus-apparaat nu ook kan downloaden. De klok-app van Google is ontworpen volgens de richtlijnen van het Material Design, dat Google introduceerde in Android 5.0 Lollipop.

Google-klok nu te downloaden

Google heeft in de afgelopen jaren veel van zijn eigen applicaties in Google Play geplaatst, zodat iedereen ze altijd kan downloaden wanneer dat nodig is. Maar de eigen klok van het bedrijf stond tot op heden nog niet in de digitale winkel van de zoekmachinegigant en daar is nu verandering in gekomen. De app, met de simpele naam klok, is gratis te downloaden voor iedereen met een Android-apparaat waar tenminste Android 4.4 KitKat op geïnstalleerd. Ook heb je 6,6MB aan vrije schrijfruimte nodig – maar dat moet het probleem niet zijn.

Met de klokapplicatie kun je natuurlijk alles wat je vanaf een standaard klok-app mag verwachten. Je kunt er je alarmen instellen en beheren en daarvan meerdere tegelijkertijd instellen. Je kunt kiezen op welke dag je dat alarm wil laten afgaan, met wat voor deuntje en of je tablet of smartphone moet vibreren of niet. Daarnaast kun je hem een label meegeven (voor het geval je iets in de ochtend écht niet mag vergeten) en aanvinken of je het alarm op bepaalde moment wil herhalen, evenals de snooze-functie beheren.

Dat is niet alles, want je kunt ook genieten van het mooie Material Design dat Google introduceerde met Android 5.0 Lollipop en checken hoe laat het elders op de wereld is. Bovendien heb je toegang tot functies zoals de timer, die je prima kunt gebruiken tijdens het koken. Ook hier kun je meerdere timers van instellen, zodat je snel toegang hebt tot de tijden die je dagelijks gebruikt. Ook heb je natuurlijk een stopwatch binnen de applicatie zitten. Al met al is de klok-app van Google redelijk basaal, maar uitgebreid genoeg voor dagelijks gebruik.

  • Klok
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.