Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo toont nieuwe interface voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 22:53 CategorieAndroid

Lenovo heeft inmiddels een uitgebreid aanbod Android tablets, waaronder modellen in de Yoga Tablet-serie. Hoewel we in onze reviews van deze tablets veelal tevreden zijn over de prestaties en het design laat Lenovo op het gebied van software nog wat steken vallen. Met een vernieuwde interface, ook wel skin genoemd, moet daar verandering in komen.

Lenovo heeft deze week de eerste details van de nieuwe interface die op Android tablets van het bedrijf moet verschijnen met media gedeeld. De Chinese fabrikant komt met een compleet nieuw design, een overzichtelijkere indeling en handige functies. We zijn benieuwd of de Android tablets van het bedrijf hiermee naar een hoger plan getild worden.

De nieuwe interface is deels gebaseerd op de interface die door het overgenomen Motorola gebruikt werd op smartphones. Volgens de Chinese fabrikant is de winst echter niet alleen behaald in het design en de functionaliteit, ook moet de skin Android minder vertragen en wordt de gebruikservaring dus flink verbeterd.

Lenovo-Android-skin-2015

Qua uiterlijk en functionaliteit is wellicht de belangrijkste wijziging dat Lenovo afstapt van het iOS-principe dat alle apps op je homescreens verschijnen. We krijgen dus weer gewoon een app-lade waar al je apps in verschijnen en je kunt zelf bepalen welke van deze apps op je homescreen verschijnen. Ook zijn de instellingen en meldingen nu beter toegankelijk, zoals we gewend zijn van Android.

Lenovo-Android-skin-2015-2

Lenovo trekt zijn interface meer richting wat Android al te bieden heeft. Niet alleen keert de app-lade terug en zien we herkenbare meldingen en instellingen, ook is de multitasking-functie kennen we van wat Google ontwikkeld heeft, en dat loopt al tijden vrij soepel. Qua uiterlijk is de interface van Lenovo iets kleurrijker dan het stock Android en Lenovo wil toch zijn stempel op apparaten drukken dus diverse icoontjes zijn aangepast.

Lenovo-Android-skin-2015-3

De nieuwe interface verschijnt in ieder geval op de onlangs aangekondigde Lenovo Tab 2 A8 en Lenovo Tab 2 A10 tablets maar de Chinese fabrikant is van plan de interface ook naar de eerder uitgebrachte Yoga Tablet 2-modellen te brengen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.