Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG G4 heeft touchscreenproblemen, LG is op de hoogte

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 9:10 CategorieAndroid

Een aantal eigenaars van LG G4 heeft aangegeven problemen te hebben met het touchscreen van de nieuwste phablet van LG, de LG G4. Met een simpel te gebruiken applicatie kun je checken of ook jouw toestel daar last van heeft. LG is op de hoogte van het probleem.

Problemen met het touchscreen van de LG G4

Op dit moment is een groeiende forumdiscussie op het XDA-forum, het forum voor Android-ontwikkelaars, waar al meer dan honderd mensen hebben aangegeven last te hebben van touchscreenproblemen op de LG G4. In sommige gevallen registreert het scherm namelijk de input van de gebruiker niet. Dit probleem dit zich met name voor aan de randen van het scherm, waardoor sommige vegen over dat scherm niet worden geregistreerd. Dit kan te maken hebben met het scherm zelf, maar mogelijk ook met de software op de phablet.

Heb je zelf een LG G4 in huis, dan kun je checken of je zelf ook een probleem met het scherm hebt door de applicatie Multitouch Test te downloaden. Dit is een simpel in gebruik te nemen app die direct laat zien hoe het gesteld is met de input van je touchscreen. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat ook jouw toestel dezelfde problemen heeft, maar het kan geen kwaad om even na te kijken of dit ook echt het geval is. Je vindt de app aan de onderkant van dit bericht, waar je hem gratis kunt downloaden uit de digitale winkel van Google, Google Play.

De fabrikant van de phablet, LG, heeft aangegeven op de hoogte te zijn van de problemen en geeft in een reactie aan dat het bedrijf momenteel onderzoekt waar het probleem vandaan komt. Wanneer er een update of oplossing over het probleem verschijnt, dan brengen we je daarvan op de hoogte. Omdat de problemen zich mogelijk niet bij iedereen voordoen en die problemen uiteenlopen, zal het ongetwijfeld wat extra tijd kosten om te achterhalen wat er nu precies scheelt. Heb dus nog even geduld, er wordt aan een oplossing gewerkt.

  • Multitouch Test
  • Delen:
LG G4
Android Lollipop (5.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.