Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LINE lanceert iOS-toetsenbord vol emoji en stickers

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 10:24 CategorieApplicaties

LINE, bekend van zijn berichtendienst en de vele stickers die erbij horen, heeft een eigen toetsenbord voor iOS uitgebracht. Met dat toetsenbord krijg je toegang tot al die emoji, plaatjes en stickers waar LINE mee groot is geworden.

LINE lanceert emoji-toestenboord voor iOS

LINE, de populaire berichtendienst uit China, heeft een iOS-toetsenbord uitgebracht, waar de emoji en stickers van het bedrijf in centraal staan. Met dit toetsenbord kun je al die plaatjes gebruiken in andere chatapps, zodat je niet per se LINE’s berichtendienst hoef te downloaden. Het toetsenboord heeft toegang tot drieduizend verschillende stickers. Hiermee probeert het bedrijf meer mensen naar het ecosysteem van LINE te trekken, die inmiddels uit verschillende apps bestaat, zoals taxi-apps, games en ook een muziek-app.

Het belangrijkste doel voor LINE is echter om mensen over te halen gebruik te maken van de eigen chatdienst, aangezien daar geld aan verdiend wordt. Tot op heden is het het Chinese bedrijf nog niet gelukt om impact te maken op de westerse markt met z’n producten, maar dat betekent niet dat LINE het opgeeft. Meerdere chatdiensten hebben inmiddels keyboard apps vrijgegeven in een poging mensen naar hun berichtendienst te krijgen, aangezien Facebook Messenger, WhatsApp en meer gewoonweg te populair zijn op dit moment.

Dit LINE-toetsenbord bevat enkel de gratis stickers. Wil je er meer, dan dien je de LINE-berichtendienst te downloaden en kun je in de digitale winkel extra sets met stickers kopen. In 2013 verdiende het bedrijf tien miljoen dollar per maand aan die stickers en er wordt nu van uitgegaan dat dit bedrag eigenlijk alleen maar is toegenomen. Wil je de stickers in je chatgesprekken gebruiken, dan dien je de plaatjes te kopiëren naar je tekstbubbel – je kunt ze niet selecteren en dan automatisch invoegen. Over een Android release is helaas niets gezegd.

  • Emoji Keyboard van LINE
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.