Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lollipop nu te vinden op meer dan 12% van Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 10:06 CategorieAndroid

Android 5.0 Lollipop staat nu op meer dan twaalf procent van alle Android-apparaten; een combinatie van Android 5.0 en Android 5.1. Opvallender is echter dat er nog steeds Android devices zijn die op versie 2.2, beter bekend als Froyo, draaien.

Lollipop blijft groeien, KitKat blijft dalen

Ook al is het nog geen volle maand geleden dat we de laatste Android-distributiecijfers voorbij zagen komen, heeft Google toch al de nieuwste cijfers op het web gegooid. Android 5.0 Lollipop, inclusief Android 5.1, heeft 2,7 procentpunt gewonnen in die tijd en komt nu uit op 12,4 procent van het totale marktaandeel. Ook al is dit dan niet net zo’n grote groei als de periode ervoor, waar het Android-besturingssysteem vier procentpunten wist binnen te slepen, is het nog steeds wel een teken dat de populariteit blijft groeien.

Screen-Shot-2015-06-01-at-2.56.15-PM

Aan de andere kant hebben we natuurlijk nog concurrentie van Android 4.4 KitKat, momenteel het OS met het grootste marktaandeel, met 39,2 procent in handen. Dat is een daling van 0,6 procent ten opzichte van de vorige keer. De Jelly Bean-variant van Google heeft 1,8 procentpunt moeten inleveren en staat nu op 37,4 procent van alle Android-apparaten. Ook Ice Cream Sandwich heeft moeten inleveren: 0,2 procentpunt om precies te zijn. Deze versie van het besturingssysteem heeft nu nog maar 5,2 procent van de markt in handen.

De versies die dan nog overblijven zijn Gingerbread en, jawel, Froyo. De eerstgenoemde heeft nog een marktaandeel van 5,6 procent in handen en heeft een daling moeten incasseren van 0,2 procent. En ja, Froyo, Android 2.2, is nog steeds vertegenwoordigd in de Android:distributiecijfers: 0,3 procent van alle Android-apparaten die toegang hebben tot Google Play heeft momenteel deze versie als OS. Ondertussen is er alweer een nieuwe versie van Android in aantocht: Android M. Deze wordt in het derde kwartaal van 2015 verwacht.

  • Delen:
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.