Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer Lara Croft- en Kingdom Hearts-spellen naar mobile

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 9:28 CategorieAndroid

De Japanse game-uitgever Square Enix heeft bekendgemaakt dat er meer games van zowel Lara Croft als Kingdom Hearts naar mobile komen. Lara Croft Go en Kingdom Hearts Unchained Key zijn de namen van die games, die later dit jaar moeten verschijnen.

Square Enix kondigt meer mobile games aan

Tijdens de E3-presentatie van Square Enix heeft het bedrijf aangekondigd nog wat games naar mobiele platformen te brengen. Het bedrijf heeft tegenwoordig een mobile first-strategie en is dus voornemens meer games uit populaire franchises naar tablets en smartphones te brengen, omdat dit de platformen zijn waar het geld te vinden is. Nu heeft Lara Croft, ook wel bekend als Tomb Raider, al wat mobile games op haar naam staan, maar voor de populaire gameserie Kingdom Hearts, die Disney- en Square Enix-personages samenbrengt, is het de eerste keer.

Mocht je al bekend zijn met de game Hitman Go, dan zal Lara Croft Go geen hoge instapdrempel hebben. Heb je die game echter niet gespeeld en ken je Tomb Raider voornamelijk vanwege het klimmen, klauteren en overleven, dan moet je wel even wennen aan deze turn-based-ervaring, die er ook nog eens heel anders uitziet dat ouderwetse en moderne Lara Croft-spellen. Helaas is nog niet bekendgemaakt wanneer we het spel mogen verwachten voor zowel Android als iOS, maar de verwachting is ergens dit najaar.

De game Kingdom Hearts Unchained Key zal zijn eigen rol krijgen binnen de Keyblade War-verhaallijn die wordt verteld in de aankomende consolegame Kingdom Hearts 3, waar fans al jaren op wachten. De gameplay zal een mix worden van actie, rpg en turn-based, zoals je inmiddels gewend bent van de serie. Ook voor deze Kingdom Hearts-titel is nog niet bekend wanneer we hem kunnen spelen op onze tablets en smartphones en ook hier is de verwachting dat we hem ergens dit najaar mogen verwachten. De prijzen zijn ook nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.