Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met de app HeadsOff haal je de KitKat Ticker Text terug

Geschreven door
Geplaatst op23 juni 2015, 11:08 CategorieAndroid

Of je het nu wilt of niet: wanneer je de overstap maakt van KitKat naar Lollipop, dan wissel je de Ticker Text in voor Heads Up-notificatie. Dat zijn van die kleine kaartjes die in beeld komen wanneer je een bericht krijgt op je Android-smartphone of -tablet.

Met HeadsOff haal je een klein beetje KitKat terug

Eén van de mooiste dingen aan het Android-platform, is het gegeven dat je er als ontwikkelaar van alles aan kunt aanpassen. Dat betekent natuurlijk niet dat Google je direct van allerlei aanpassingsmogelijkheden voorziet. Hoewel de softwaregigant dat natuurlijk wel doet, hoeven dat niet de opties te zijn waar je naar op zoekt bent. Stel dat je nou helemaal gewend en gesteld bent op een bepaalde feature die er in een nieuwe versie van Android is uitgehaald, maar je toch die nieuwe versie wilt gebruiken – wat doe je dan?

Dan kun je twee dingen doen: of je maakt zelf een applicatie die precies doet wat je wilt, of je hoopt dat er een ontwikkelaar opstaat met dezelfde ergernis en hetzelfde idee. Eén van die dingen die Android-gebruikers in het algemeen irritant (kunnen) vinden zijn die Heads Up-notificaties binnen Android 5.0 Lollipop. Dat zijn die kleine kaartjes die naar beneden komen wanneer je een berichtje krijgt – ongeacht je activiteit op het apparaat. En die kunnen nog wel eens in de weg zitten, hoe handig ze ook zijn. Enter HeadsOff.

HeadsOff is een app waarmee je een klein beetje Android 4.4 KitKat terughaalt naar je Android device in de vorm van Ticker Text. In plaats van de kaartjes, verschijnt het bericht enkel in je statusbalk bovenin, zodat ze niet meer ongewenst in beeld verschijnen. Je hoeft hiervoor niet je Android te rooten. De app is gratis te downloaden, maar kost je 1,80 euro wanneer je volledig gebruik wilt maken van alle functies, zoals welke apps je wel en niet wilt zien in de statusbalk. Oh, je bent overigens niet in staat de notificaties weg te swipen.

  • HeadsOff
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.