Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft kondigt nieuw model Surface Pro 3 aan

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 11:59 CategorieWindows

Microsoft heeft een nieuw model voor de Surface Pro 3 aangekondigd. Het gaat hier om een goedkopere i7-variant, met minder opslagruimte. Hoewel de hybride nog steeds flink aan de prijs is, is dit wel de goedkoopste optie voor het model met een i7-processor.

Microsoft kondigt goedkopere i7-variant van Surface Pro 3 aan

Microsoft heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe variant van de Microsoft Surface Pro 3 aan komt. In Noord-Amerika is hij al beschikbaar, maar hier in Nederland nog niet. Ook weten we nog niet wanneer dat gaat gebeuren. De nieuwe variant van de Surface Pro 3 heeft een i7-processor, dat is de sterkste variant, en een interne harde schijf van ‘slechts’ 128GB. We zeggen hier ‘slechts’, omdat het meest uitgebreide model is voorzien van 512GB aan ruimte – dat is iets meer dan een halve terabyte. De i5 heeft ook 128GB aan schijfruimte.

Verder heeft Microsoft niets aan de hardware gewijzigd. Met deze optie heb je nu een zesde tot je beschikking. Van de Microsoft Surface Pro 3 zijn er momenteel vijf versies beschikbaar in Nederland. Het instapmodel heeft een i3-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan intern geheugen, wat voor een student ideaal kan zijn, omdat je er in principe prima op kunt werken met apps als Word, Excel en Powerpoint. Ook zijn er twee modellen met een i5-processor beschikbaar: 4GB of 8GB werkgeheugen en 128GB of 256GB intern geheugen.

Van de i7-versie bestaan momenteel twee varianten in Nederland, allebei met 8GB aan werkgeheugen. Het verschil tussen beide apparaten is het interne geheugen: de goedkopere versie heeft 256GB ruimte en de duurste heeft dus 512GB aan intern geheugen. Omdat je tegenwoordig een hoop in en met de cloud kunt doen, is een tablet met veel intern geheugen misschien wat minder handig voor de meeste mensen en daardoor voor de consument onnodig duur, dus lijkt de zet een goedkopere i7-variant met minder schijfruimte te introduceren, een slimme te zijn.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.