Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt aankoop Wunderlist

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 11:49 CategorieApplicaties

The Wall Street Journal meldt dat Microsoft het bedrijf achter de to-do-applicatie Wunderlist heeft opgekocht, voor 100 tot 200 miljoen dollar. Mocht dit bericht kloppen, dan heeft Microsoft een sterke app binnen het portfolio voor eigen gebruik.

Wunderlist gekocht door Microsoft

Update 17:18: Microsoft heeft de aankoop van Wunderlist inmiddels bevestigd. Voorlopig verandert er niets voor de Wunderlist-gebruikers, welke versie je ook hebt. De applicatie wordt onderdeel van het Microsoft-ecosysteem, maar blijft voor nu op zichzelf staan. Dit nieuws heeft Microsoft via zijn eigen blog naar buiten gebracht.

Origineel bericht: Microsoft heeft de laatste tijd een aantal apps opgekocht die door veel mensen op zowel Android als iOS worden gebruikt en ook echt als populaire applicaties worden gezien. Zo kocht het bedrijf uit Redmond onlangs nog de e-mailapplicatie Acompli, die later is omgedoopt tot Microsoft Outlook. Ook heeft Microsoft nu de kalenderapplicatie Sunrise in handen en wat het bedrijf daarmee wil doen, is nog niet bekendgemaakt. Vandaag komt echter in het nieuws dat het bedrijf de populaire to-do-app Wunderlist heeft opgekocht.

Dat meldt althans The Wall Street Journal. Microsoft zou het bedrijf achter de app, 6Wunderkinder GmbH, hebben gekocht voor een bedrag van ergens tussen honderd en tweehonderd miljoen dollar. Dat is omgerekend in euro’s negentig tot honderdtachtig miljoen euro. Zowel Microsoft als 6Wunderkinder GmbH hebben nog niet gereageerd op de deal, die mogelijk nog helemaal niet rond is. The Wall Street Journal baseert zijn artikel op iemand (mogelijk een werknemer) die bekend is met de situatie, maar graag anoniem wil blijven.

Dat Microsoft Wunderlist zou willen kopen, komt plausibel over. Het zou een volgende pilaar kunnen zijn voor het productiviteitsplatform dat Microsoft aan het opzetten is voor Android, iOS en Windows, naast de e-mailapplicatie Acompli en de kalenderapp Sunrise, dus. Wunderlist wordt gezien als één van de meest populaire en uitgebreide to-do-applicaties op zowel Android, iOS, Windows Phone, Windows en OS X. Of Wunderlist wordt opgeslokt zoals Acompli of vrijgelaten zoals Sunrise, is ook nog niet bekendgemaakt.

  • Wunderlist
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.