Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft OneDrive ondersteunt Chromecast op Android

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 10:12 CategorieAndroid

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Microsoft OneDrive-applicatie op Android vanaf nu ook Chromecast-ondersteuning heeft. Daarmee is het mogelijk foto’s en video’s direct op je televisie te weergeven wanneer je bijvoorbeeld een Chromecast hebt.

Foto’s en video’s op je tv met Microsoft OneDrive

Microsoft heeft een nieuwe feature toegevoegd aan de Microsoft OneDrive-applicatie voor Android, namelijk Chromecast-ondersteuning. Daarmee is het mogelijk om je foto’s en video’s, die je hebt opgeslagen bij OneDrive, direct af te spelen op je televisie, mits je natuurlijk de Chromecast hebt. Of je hebt een gloednieuwe Android TV-televisie, die dezelfde cast-functie heeft als de Chromecast. Je hoeft hierdoor geen aparte applicatie meer op je tablet te zetten, wanneer je je vakantiefoto’s wil laten zien, mits ze staan opgeslagen op OneDrive.

Dat Microsoft OneDrive nu ondersteuning aanbiedt voor Chromecast is een mooie ontwikkeling. De laatste tijd krijgen steeds meer applicaties ondersteuning voor de Chromecast, al komt die vaak met een latere update aan en zit die ondersteuning niet vanaf het begin af aan ingebakken. Apps zoals Google Photos, de cloudopslagdienst van Google waar je in principe ongelimiteerd al je foto’s en video’s kunt opslaan en dient als de Gallerij-vervanger, heeft die Chromecast-ondersteuning niet. En ja, het is een app van Google zelf.

Een cloudopslagdienst gebruiken op je tablet kan een enorm voordeel opleveren. Wanneer je vaak foto’s maakt, bijvoorbeeld met een smartphone, camera of tablet, en die allemaal uploadt naar de cloud, dan scheelt dat enorm veel ruimte op je interne opslagruimte. Je hebt toegang tot alles dat je hebt geüpload, ongeacht het apparaat (als er maar een applicatie of mobiele webinterface beschikbaar is). En met de ondersteuning van Chromecast, heeft OneDrive nog een voordeel, waardoor het steeds meer op een alles-in-één-applicatie gaat lijken.

  • Microsoft OneDrive
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.