Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont Edge in werking in nieuwe video

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2015, 11:16 CategorieApplicaties

Microsoft heeft een nieuwe vrijgegeven waarin het bedrijf de Microsoft Edge-browser in werking laat zien, inclusief de Cortana-integratie. Cortana kan je bijvoorbeeld helpen met het navigeren naar een restaurant, terwijl je op de site van dat restaurant browset.

Microsoft Edge te zien in video

Eén van de belangrijkste features van Windows 10 is zijn nieuwe browser: Microsoft Edge. In de onderstaande video zien we nog eens wat de Edge allemaal kan doen terwijl je aan het browsen bent. Senior product marketing manager Stephen Rose laat voornamelijk de Cortana-integratie zien. Die digitale spraakassistent is bijvoorbeeld in staat je de weg naar een restaurant te wijzen, terwijl je door de site van dat restaurant in kwestie aan het bladeren bent. Ook zien we nog even de ingebouwde leesmodus en meer langskomen in de video.

Eén ander belangrijk aspect van Windows 10 zal de beveiliging worden. En daar krijgt het OS hulp bij van de nieuwe browser van Microsoft: de Microsoft Edge. Het bedrijf heeft namelijk aangegeven dat dit z’n meest beveiligde browser ooit wordt. Het gebeurt niet vaak dat een bedrijf zijn oudere product, dat nog op de markt is, even een natrap geeft, maar eigenlijk zien we Microsoft niets anders doen sinds de presentatie van Edge. Deze browser moet namelijk alles worden wat Internet Explorer niet is: sneller, beter én veiliger dus.

Ook krijgt Edge synchronisatieopties die gelden voor je favorieten, wachtwoorden, geschiedenis en tabs, net zoals dat ook het geval is met bijvoorbeeld de Chrome-browser van Google. Helaas weten we niet wanneer we deze functies mogen verwachten, aangezien Microsoft alleen bekendgemaakt dát we ze mogen verwachten, maar niet wanneer. Deze aankondiging komt echter niet als een verrassing: Microsoft heeft al aangegeven dat de browser een ware concurrent moet gaan worden voor Google Chrome en Mozilla Firefox.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.