Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft voegt hard- en software-divisies samen

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 12:04 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de hard- en software-afdelingen binnen het bedrijf zijn samengevoegd, onder leiding van Terry Myserson. De nieuwe afdeling heet Windows and Devices Group (WDG) en kan straks nieuwe producten opleveren.

Microsoft richt Windows and Devices Group op

De bestuursvoorzitter van Microsoft, Satya Nadella, heeft bekendgemaakt dat Microsoft de soft- en hardware-divisies heeft samengevoegd tot één nieuwe afdeling: Windows and Devices Group. Deze verandering heeft het bedrijf doorgevoerd nadat het bedrijf liet weten dat Nokia-baas Stephen Elop niet langer werkzaam is bij het bedrijf uit Redmond. Elop had eerst de leiding over de Devices Group binnen Microsoft, maar die afdeling bestaat nu dus niet meer. Terry Myserson is nu de aangewezen persoon die de leiding neemt over WDG.

Elop was eerst werkzaam bij Microsoft als hoofd van de business-afdeling, tussen 2008 en 2010, maar verliet het bedrijf om 2010 als directeur bij Nokia aan de slag te gaan. En dat bedrijf werd later opgekocht door Microsoft, waardoor Elop weer in dienst van bij de softwaregigant. Dit keer ging Elop aan de slag als hoofd van de Devices Group dus. Zijn vertrek betekent in dit geval het verdwijnen van een complete afdeling, die gelukkig nieuw leven vindt in WDG, waar de software-ontwikkelaars samenwerken met hardware-ontwikkelaars.

Myserson had voorheen de leiding over de afdeling die verantwoordelijk was voor het besturingssysteem Windows. Nu geeft hij dus ook leiding aan de afdelingen die producten als tablets, smartphones, spelcomputers en meer maken, zoals de Microsoft Band-fitnesstracker en Microsoft HoloLens, een augmented reality-bril. Door de soft- en hardware-afdelingen te combineren kun je in theorie producten maken die beter op elkaar zijn afgesteld, maar ook door elkaar begrensd kunnen worden. We zijn benieuwd naar de werking van deze verandering.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.