Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MIcrosofts 5,7 inch-phablet duikt op in advertentieplatform

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 9:38 CategorieWindows

Microsoft zou werken aan een nieuwe phablet, genaamd de Lumia 940 XL, die een scherm krijgt van 5,7 inch, inclusief een qhd-resolutie. Het bedrijf uit Redmond heeft het toestel officieel nog niet aangekondigd, maar doet dat naar verluidt in oktober.

Lumia 940 XL: de nieuwe Microsoft-phablet?

Ongeveer een jaar geleden doken er ineens onaangekondigde plannen van Microsoft op, over twee Windows Phone-toestellen met de codenamen Talkman en Cityman. Uit die plannen bleek dat het hier om twee vlaggenschepen zou gaan. Het eerste toestel is vermoedelijk een smartphone, terwijl de Cityman werd omschreven als een phablet. Eerder dit jaar doken die apparaten nogmaals op en kwamen de specs naar buiten en dit weekend kwamen die Windows Phones nogmaals voorbij, dit keer bij een advertentieplatform.

Eén van die twee modellen – die twee modelnummers heeft, namelijk RM-1104 en RM-1105 – heeft een scherm van 5,2 inch en een 1080p-resolutie. Vermoedelijk is dit de Talkman. Het andere apparaat – RM-1100 – heeft een schermresolutie van 2560 bij 1440 (quad-HD) en daarvan wordt gezegd dat het de Cityman, oftewel de nieuwe Lumia-phablet is. Deze phablet heeft de volgende specs.

  • 5.7 inch qhd-display
  • Octacore Qualcomm 810-processor
  • 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslagruimte (plus microSD-kaartgleuf)
  • 20 megapixel-camera (achterkant)
  • 5 megapixel-camera (voorkant)
  • 3300mAh batterij
  • Usb type-c-aansluiting

Of we hier te maken hebben met de echte toestellen die Microsoft momenteel klaarstoomt, kunnen we voor nu nog niet bevestigen. Wel is het zo dat Microsoft eerder al eens heeft laten weten te werken aan Qualcomm Snapdragon-toestellen binnen de Lumia-serie en zouden deze apparaten in het laatste kwartaal van 2015 moeten worden aangekondigd, waarschijnlijk in oktober of november. Helaas heeft Microsoft tot op heden nog niets bekendgemaakt over zowel de smartphone als de phablet, dus dat is allemaal nog even afwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.