Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe octacore Samsung Exynos-processor opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 9:22 CategorieHardware

Er is een nieuwe Samsung Exynos-processor opgedoken in een benchmark: de Exynos 7580. Dit is mogelijk een mid-range octacore-processor. De chipset is nog niet vertegenwoordigd in een Samsung-product, maar al wel in een phablet van fabrikant TCL.

Samsung Exynos 7580 opgedoken

Samsung heeft de laatste tijd flink ingezet op de eigen Exynos-processors. Dat heeft ertoe geleid dat enkele vlaggenschepen van het bedrijf de Qualcomm Snapdragon-processors achter zich hebben gelaten en dus draaien op een Exynos. Nu is er een nieuwe versie van die processor opgedoken in een database; deze chipset heeft Samsung nog helemaal niet aangekondigd. Wat al helemaal opvallend is, is dat de processor ook niet is opgedoken in een onaangekondigd toestel van de Zuid-Koreaanse fabrikant, maar in een Chinees apparaat.

Het gaat hier om de Samsung Exynos 7580 die is opgedoken in een phablet van de Chinese fabrikant TCL. Uit de pagina op de database is op te maken dat de 7580 voorzien is van een ARMv8-cpu, geklokt op 1.6GHz en samenwerkt met een Mali-T720-gpu. Mogelijk hebben we hier te maken met mid-range hardware, die het moet opnemen tegen de Qualcomm Snapdragon 615 en de MediaTek MT675x-serie. Maar dat is natuurlijk allemaal speculatie, want, zoals we al hebben gezegd, Samsung heeft niets bekendgemaakt over de chip.

Tot op heden was het zo dat de Exynos-processors enkel werden gebruikt in apparaten van zowel Samsung als Meizu en het lijkt er nu dus op dat er ook andere fabrikanten geïnteresseerd zijn in de hardware van Samsung. Waarom de chipset een hoger nummer heeft gekregen dat de sterkste processor van de fabrikant, is helaas onbekend. Het zorgt in elk geval voor wat verwarring wanneer het daadwerkelijk zo is dat de chip wordt gebruikt om mid-range hardware kracht te geven. Het is nu wachten totdat Samsung reageert op de kwestie.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.