Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nog een gerucht over de Huawei Nexus-phablet verschenen

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 9:38 CategorieAndroid

Het gerucht dat Huawei de volgende Nexus-phablet zou maken is hardnekkig, want hij duikt nogmaals op bij het nieuwsmedium The Information. The Information zegt dit te hebben gehoord van een persoon die werkt aan het project.

Huawei Nexus-phablet toch echt op komst?

Volgens de website The Information werkt Huawei toch echt aan een Nexus-phablet, aldus een persoon die bekend is met de plannen van zowel Google als Huawei. Deze informatie volgt andere geruchten op, die al eerder van een dergelijk product spraken. Tot op heden zijn er al drie geruchten over een Huawei Nexus verschenen. De eerste spreekt over de mogelijke samenwerking tussen beide bedrijven, de tweede heeft het al over een schermgrootte en het derde gerucht gaat verder in op het feit dat deze Nexus gaat lijken op de Mate 8.

Naast het gegeven dat Google en Huawei zouden samenwerken, geeft The Information weinig andere details vrij. Het enige wat er verder nog te lezen is, is dat de Huawei Nexus eind dit jaar al op de markt moet verschijnen – maar dat mag je inmiddels verwachten van Google. Dat beide bedrijven zouden samenwerken komt voor allebei goed uit: Huawei probeert op dit moment door te breken op de Noord-Amerikaanse markt, terwijl Google het nogmaals wil proberen in China, het land waar Huawei zijn hoofdkantoor heeft staan.

In China is Google nog helemaal niet populair en gebruikt maar een klein gedeelte van de bevolking Google-apps. Er liggen dus nog zat kansen voor de zoekmachinegigant in dat land. Aan de andere kant hebben we Hauwei, dat last heeft van zijn Chinese oorsprong in de Verenigde Staten. De mensen daar vertrouwen het merk niet. Dat weerhoudt de Chinese smartphone- en phablet-maker er echter niet van steeds met nieuwe producten op de markt uit te komen, zoals de Mate 7, de nieuwe P8, P8max en de P8lite.

  • Delen:
Google Nexus 6
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.