Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nokia voorziet Z Launcher van widget-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 11:00 CategorieAndroid

Nokia heeft laten weten dat de gebruikers van de Z Launcher van het bedrijf voortaan ook widgets kunnen installeren op hun scherm. Nokia is heel erg van het ‘less is more’-principe en dat blijkt ook maar weer als we naar de widget-ondersteuning kijken.

Nokia Z Launcher ondersteunt nu widgets

Toen Nokia verkocht werd aan Microsoft, was de gedachte dat het Finse bedrijf alle mobiele werkzaamheden zou staken. Het heeft natuurlijk nog wel heel wat werk aan de zakelijke applicaties, maar daar wil het bedrijf zich niet voornamelijk op concentreren. Het resultaat van die beslissing is dat Nokia een eigen tablet, launcher en wat apps op de markt is gekomen. De launcher van Nokia, de Z Launcher, werd door sommige gebruikers ervaring als de beste launcher voor Android, maar ondersteunde toen nog geen widgets.

Daar is nu verandering in gekomen. Nokia had nog een heuse uitdaging om handen. De Z Launcher bestaat namelijk uit één scherm. En op dat scherm kun je een letter met je vinger tekenen, waarna je naar de apps wordt gebracht die beginnen met die letter. Je kunt overigens ook letters blijven tekenen totdat je een woord of naam gespeld hebt, aangezien de Z Launcher alles op je smartphone of tablet doorzoekt wanneer je begint met tekenen. Maar in dit scherm zul je gelukkig niet je widgets gaan aantreffen; dat zou nogal omslachtig zijn.

In plaats daarvan krijg je een extra scherm tot je beschikking. Swipe je voortaan, na de update, naar links, dan krijg je de widgets te zien van je favoriete apps, die je zelf hebt ingesteld. Uit onderzoek van Nokia blijkt dat één scherm voor je widgets genoeg moet zijn, omdat gemiddeld genomen mensen niet meer dan één scherm aan widgets hebben. Het is overigens niet mogelijk apps op dat scherm vast te pinnen. De Z Launcher wordt standaard meegeleverd met de Nokia N1-tablet, maar kun je ook zelf downloaden vanuit Google Play.

  • Nokia Z Launcher
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.