Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘OK Google’ straks mogelijk (gedeeltelijk) offline te gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 11:14 CategorieAndroid

Google heeft onlangs zijn Google-app naar versienummer 4.8 gebracht en geeft ons mogelijk hints naar toekomstige functies. Aan de app is op dit moment niets noemenswaardigs toegevoegd en de update lijkt de applicatie voor te bereiden op de toekomst.

‘OK Google’ mogelijk straks offline te gebruiken

Wanneer je de Google-zoekbalk op je Android-apparaat gebruikt, dan kun je de app aansturen met je stem door éénmaal ‘OK Google’ hardop uit te spreken. Daarna kun je een aantal dingen doen: je kunt verschillende functies activeren en deactiveren, zoals je WiFi aan- en uitzetten, maar ook het commando geven iemand te bellen of een alarm in te stellen. Maar je kunt die dingen alleen doen op het moment dat smartphone of tablet verbinding heeft met het internet – is dat niet het geval, dan doen zelfs de functies waar je geen internet voor nodig hebt het niet.

Dat komt doordat alle stemcommando’s lopen via de servers van Google, zodat Google weet wat je zegt en daarom begrijpt wat je wilt. Nu blijkt echter uit de onlangs geüpdatete Google-app dat Google mogelijk werkt aan een offline oplossing, waardoor enkele stemcommando’s straks mogelijk ook offline te gebruiken zijn. Op dit moment zou het nog om slechts vier opties gaan, namelijk iemand bellen, iemand een bericht versturen via sms, je muziekspeler opstarten en je WiFi aan- en uitzetten. Over andere functies is nog niets bekend, helaas.

Hoewel het natuurlijk goed nieuws zou zijn wanneer Google offline stemcommando’s gaat ondersteunen, zitten er mogelijk wel haken en ogen aan. Zo zouden de ingesproken commando’s iets minder accuraat kunnen zijn, wanneer het apparaat geen verbinding heeft met het internet. En, zoals je hierboven al kunt lezen, je hebt ook nog eens een stuk minder opties tot je beschikking. Maar gelukkig zijn het geen problemen die mettertijd verholpen kunnen worden. Het is nu afwachten totdat Google de feature officieel gaat aankondigen.

  • Google
  • Delen:

Reacties

  1. peter pan
    04 oktober, 2015 om 10:44

    Google is een doodeng bedrijf. We worden straks (?) ongetwijfeld offline afgeluisterd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.