Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘OK Google’ werkt nu ook in het Nederlands

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 15:55 CategorieAndroid

Google heeft de ondersteuning voor Nederlandse stemcommando’s toegevoegd aan Google Now, zodat je nu in het Nederlands opdracht kunt geven aan je smartphone of tablet, met daarop Google Now geïnstalleerd. Je hoeft je smart device in principe niet te updaten.

Google Now nu in het Nederlands beschikbaar

Vanaf nu is het mogelijk Google Now ook in het Nederlands te gebruiken, zo meldt Androidworld. We hebben het zelf ook even uitgeprobeerd en het klopt: onze tablets en smartphones reageren tegenwoordig op Nederlandse stemcommando’s. Voorheen was het alleen mogelijk om Google Now in het Engels te gebruiken, wanneer je de volledige Google Now-ervaring wilde hebben. Ging je toch voor de Nederlandse variant, dan moest je het doen met een gigantisch afgeslankte vorm van de inmiddels bekende spraakassistent.

Je kunt nu dus via Google Now een aantal dingen doen. Je kunt direct iemand bellen, sms’en of mailen, je WiFi of Bluetooth aan- en uitzetten, locatiegerichte dingen navragen (zoals waar de dichtstbijzijnde supermarkt is, vragen wat een woord betekent, hoe laat het (ergens) is, sommen uitrekenen, foto’s en video’s maken en meer te weten komen over (bekende) personen die je interessant vindt. Uiteraard doet het commando ‘OK Google’ het ook, maar dat is niet zo vreemd. Die deed het immers al in het Nederlands.

Beschik je over de Google Now-launcher, één van onze favoriete launchers op Android, en over de Google Zoeken-applicatie? Zorg er dan voor dat je die applicatie hebt voorzien van de laatste updates. Als dat nog niet gebeurd is, moet je dat nog even doen om de Nederlandse taal te activeren. Heb je dat al gedaan, dan kun je nu direct naar Google Now gaan om het zelf uit te proberen. Mocht je een Android Wear-apparaat in huis hebben, dan kun je vanaf nu ook het apparaatje om je pols Nederlandse stemcommando’s geven – daar werkt het ook op.

  • Google
  • Delen:

Reacties

  1. Goemaere frank
    13 april, 2016 om 1:24

    Alles werkt prima…..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.