Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Originele iPad Mini niet meer verkrijgbaar in de Apple Store

Geschreven door
Geplaatst op19 juni 2015, 19:25 CategorieApple

De originele iPad Mini is niet langer verkrijgbaar in de Apple Store, drie jaar na de introductie in 2012. Apple heeft de tablet uit de winkel verwijderd.

iPad Mini

De originele iPad Mini is stilletjes verdwenen van Apple’s website, en is ook in de Apple Store niet langer verkrijgbaar. Voorlopig blijven de refurbished iPad Mini’s wel beschikbaar in de Apple Store. De kleinere variant van de normale iPad werd drie jaar geleden aangekondigd, in oktober 2012. De nieuwe tablet introduceerde een industrieel ontwerp dat de jaren erop ook gebruikt werd voor zowel de iPad Mini 2 en 3, en later ook de iPad Air. Ook toen de opvolgers van de iPad Mini te koop waren bleef Apple de eerste generatie aanbieden als instapmodel, met verschillende prijsverlagingen.

Uiteindelijk kostte het 16GB model nog maar 249,99 euro, waardoor Apple kon concurreren met verschillende goedkope Android tablets. Uiteindelijk werden de grotere broers van de iPad Mini, de iPad en de iPad Air, ook goedkoper, waardoor de originele Mini eigenlijk qua prijs overbodig werd. Nu Apple is gestopt met het verkopen van de originele iPad Mini blijven er enkel nog 64-bits iPads over, met A7 of A8X processors en Retina-schermen. De Mini maakte gebruik van een oudere A5 processor, die overigens prima stand hield de afgelopen jaren. Webshops en derde partijen zoals bijvoorbeeld Amazon blijven de iPad Mini voorlopig nog wel aanbieden, tot de voorraad op is.

  • Delen:
Apple iPad Mini
iOS
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.