Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pincodes in iOS 9 krijgen twee extra cijfers

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2015, 11:01 CategorieBesturingssystemen

Apple heeft bekendgemaakt dat de pincodes in iOS 9 straks twee extra cijfers krijgen, wat voor een veel betere beveiliging moet gaan zorgen. Door de toevoeging van die twee extra cijfers, zijn kwaadwillende straks dagen in plaats van uren bezig met een aanval.

Meer cijfers voor je pincode in iOS 9

iOS 9 komt onverwacht met goed nieuws voor de beveiliging van je iPhone of iPad: je pincode krijgt straks twee extra cijfers. Dat brengt het huidige nummer van vier cijfers naar zes, waardoor de beveiliging iets meer gegarandeerd is. Wanneer iemand een brute-force attack zal uitvoeren – een aanval waarbij kwaadwillenden simpelweg alle mogelijke cijfercombinaties zullen uitvoeren om het apparaat te ontgrendelen – dan duurt het straks dagen voor je smart device ook daadwerkelijk ontgrendeld is. Nu komt het nog neer op uren.

Nu is er natuurlijk wel het systeem dat je iPhone afsluit en onbruikbaar maakt op het moment dat je tien keer het verkeerde nummer hebt ingevuld, maar daar is ook alweer wat op gevonden. Zo kan een iApparaat worden afgesloten voordat er een verkeerd nummer wordt ingevuld, zodat het obstakel wordt vermeden. Nu lijken die twee extra cijfers misschien niet zo van waarde, maar in de praktijk blijkt dat van wel: kwaadwillenden moeten straks honderd keer zoveel cijfercombinaties invoeren om een gestolen iPhone te ontgrendelen.

Nu duurt het nog twaalf tot 117 uur om een iDevices met een viercijferige pincode te ontgrendelen – de hacker moet maar net op je wachtwoord stuiten – maar straks duurt het dus enkele dagen. En in dit tijd heb je allang de kans gekregen om het apparaat van afstand leeg te halen of zijn positie te achterhalen met een functie als Find my Phone. Mocht je het nou toch vervelend vinden om die twee extra cijfers te moeten onthouden, dan kun je nog steeds je iPhone en iPad ontgrendelen met je eigen vingerafdruk. Die optie verdwijnt niet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.