Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon Shuffle onderweg naar Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op29 juni 2015, 19:33 CategorieAndroid

De Nintendo 3DS-game Pokémon Shuffle komt naar Android en iOS toe. Het spel is later in 2015 gratis te downloaden voor beide platformen. In Pokémon Shuffle dien je drie of meer van dezelfde monsters op een rij te krijgen, om er één te vangen.

Pokémon Shuffle Mobile: Nintendo 3DS-spel richting mobiele apparaten

In de game Pokémon Shuffle voor Nintendo 3DS dien je drie dezelfde monsters uit de wereld van Pokémon op een rij te krijgen, voor het vangen van een nieuwe Pokémon. Dat is na al die jaren nog steeds de kern van de serie. Shuffle is een gratis Nintendo 3DS-spel dat met een hartjessysteem werkt. Je kunt er in totaal vijf hebben. Iedere keer wanneer je een stage opstart, gaat er één hartje van af. Elke dertig minuten zal een hartje worden aangevuld en als het je te langzaam gaat, dan heb je de optie om zelf hartjes te kopen.

Pokémon Shuffle is het eerste free-to-play-spel van Nintendo en The Pokémon Company op de Nintendo 3DS en waarvan al verwacht werd dat die naar de mobiele platformen zou komen. Dat gaat verderop in dit jaar dus gebeuren, maar een precieze releasedatum is helaas nog niet gegeven. In Pokémon Shuffle Mobile krijg je te maken met hetzelfde spelsysteem, omdat dit soort systemen zichzelf hebben bewezen op de mobiele platformen. Je kunt overigens ook hartjes verdienen als in-game-prijs of door het klaren van level elf.

Dit is echter nog steeds niet een Nintendo-game voor mobiele platformen. Pokémon mag dan wel zo nauw verbonden zijn met Nintendo-platformen, het is geen eigendom van de Japanse spelgigant. In plaats daarvan heeft Nintendo wel de rechten op de marketing van de serie, maar de rechten van de franchise zelf liggen toch echt bij The Pokémon Company. Daarom kan dat bedrijf Pokémon naar deze mobiele platformen brengen, net zoals het al eerder deed met Pokémon Jukebox voor Android en de Trading Card Game voor de iPad.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.