Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Remix OS 1.5 verschijnt deze zomer

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 11:40 CategorieAndroid

Jide heeft bekendgemaakt dat we binnenkort een nieuwe versie van het Remix OS mogen verwachten, dat gebouwd is op Android 5.0 Lollipop. De software werd eerst alleen geleverd met de Jide Remix Ultra Tablet, maar andere fabrikanten mogen het ook gebruiken.

Het Remix OS: Android in de remix

Jide’s Remix OS is een custom Android-besturingssysteem dat meer Windows uitstraalt dan Android qua vormgeving, maar ondertussen niets verliest van wat Android zo fijn en gebruiksvriendelijk maakt. Sterker nog: door meer de Windows-kant op te gaan, kun je beargumenteren dat het een ware aanvulling voor het OS is, zeker voor de zakelijke gebruiker. Eén van de speerpunten van het aangepaste besturingssysteem is het feit dat je meerdere applicaties naar elkaar kan laten draaien, zoals je dat op Windows dus kunt doen.

Momentele draait Remix OS nog op Android 4.4, maar deze zomer komt Remix OS 1.5 uit en die is gebouwd op Android 5.0 Lollipop. Maar dat is niet het enige vernieuwende aan de update. Zo kun je straks onder meer een screenshot van een gedeelte van het scherm maken (en hoef je dus niet later de screenshot van je complete scherm te bewerken), laat de statusbalk veel meer informatie zien en laat het systeem straks altijd zien welke bewerking er wordt uitgevoerd. Wanneer het OS in de zomer verschijnt, is niet bekendgemaakt.

Nu het erop lijkt dat Google binnenkort met Android M multi window support gaat inbouwen, lijken custom besturingssystemen opeens niet meer zo relevant. Echter, Google heeft de ondersteuning officieel nog niet aangekondigd en is de feature die nu in de preview build van Android M te vinden is, alles behalve af. De multi window-optie van het Remix OS is gelukkig niet het enige wat het OS zo anders maakt: de taakbalk aan de onderkant, custom apps en custom user interface geven ook een totaal andere ervaring aan het bekende Android.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.