Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note 5 krijgt ‘auto-eject’ S Pen’

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 12:22 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Note 5 krijgt mogelijk een auto-eject-functie voor de S Pen, zodat je hem er niet zelf uit hoeft te trekken. De auto-eject-functie heeft namelijk een kleine magneet, waardoor de stylus automatisch losgekoppeld wordt en je hem er daarna gemakkelijk kunt uithalen.

Auto-eject-feature voor de Samsung Galaxy Note 5

Net zoals bij de Samsung Galaxy Tab S2, weten we ook van de Samsung Galaxy Note 5 dat het apparaat aanstaande is. Samsung heeft de phablet echter officieel nog niet aangekondigd, al liet het bedrijf wel weten in september een nieuw vlaggenschip te willen lanceren. Over die Galaxy Note 5 is ook al een hoop gezegd, maar dat hij een auto-eject-feature krijgt voor de meegeleverde S Pen is ook nieuw voor ons. Dit gerucht is ontstaan nadat er een patent is opgedoken, waarop de feature duidelijk in beeld is gebracht.

samsung-galaxy-note-5-patent-s-pen

Het patent wijst op een simpel magnetisch mechanisme. In de Galaxy Note 5 en de stylus zouden magneten zitten die ervoor moeten zorgen dat beide stukken hardware aan elkaar vast blijven zitten wanneer dat nodig is. Door ervoor te zorgen dat de polarisatie van de magneten wordt omgedraaid, plopt de stylus vanzelf los en daardoor kun je hem gemakkelijker uit de phablet halen. Hoe die polarisatie wordt omgedraaid, is helaas niet bekend; gaat het via een stemcommando, een extra hardwareknop of een beweging?

Er zijn natuurlijk al eerder een aantal geruchten opgedoken over de Samsung Galaxy Note 5, waar het Zuid-Koreaanse bedrijf naar verluidt de ultieme phablet van wil maken. Hoewel de Samsung Galaxy Note 4 al een erg fraai apparaat is en lovende recensies op zijn naam heeft staan, wil Samsung alsnog een stapje verdergaan met de volgende iteratie. Het schijnt namelijk dat Samsung erop gebrand is als eerste met een 4k-display op een phablet te willen komen en de onaangekondigde Galaxy Note 5 moet hier de ultieme kandidaat voor zijn.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.