Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Tab E krijgt een 9,6 inch-scherm’

Geschreven door
Geplaatst op10 juni 2015, 10:04 CategorieAndroid

Er is meer informatie opgedoken over de Samsung Galaxy E-tablet, die Samsung nog helemaal niet heeft aangekondigd. Zo zou het apparaat worden voorzien van een 9,6 inch-scherm en zouden er twee versies er de markt moeten verschijnen.

Samsung Galaxy Tab E verschijnt in twee versies

Op dinsdagochtend Nederlandse tijd verscheen ineens de Samsung Galaxy Tab E in beeld, toen de tablet opdook in een Taiwanees tijdschrift. Dat was het teken van leven, nadat we al eerder de naam voor de tablet waren tegengekomen. Op woensdagochtend is er echter wat meer informatie omtrent het apparaat verschenen, maar nog steeds niet vanuit Samsung. De tablet is dus nog niet officieel aangekondigd en daarom valt alles wat we er nu over schrijven in de categorie ‘geruchten’, hoe hardnekkig ze ook lijken.

De Samsung Galaxy Tab E zou door het leven moeten gaan als de Samsung Galaxy Tab E 9.6. Dat is geen vreemde naam, als je kijkt naar de vermoedelijke schermgrootte van het apparaat: 9,6 inch. Er zijn ook twee modelnummers opgedoken: SM-T560 en SM-T561. De eerstgenoemde zou de WiFi-versie van de Galaxy Tab E moeten zijn, terwijl het tweede modelnummer de 3G-variant moet belichamen. Ook zijn er al prijzen naar buiten gebracht: het WiFi-model zou 203 dollar moeten kosten en het 3G-model 226 dollar.

De resolutie van dat 9,6 inch-scherm zou uitkomen op 800 bij 1280 pixels. Onder de motorkap zou een Spreadtrum SC7730SE SoC met een quadcore 1.3GHz-cpu moeten zitten, samen met 1,5GB aan werkgeheugen. Ook zou de tablet 8GB aan intern geheugen met zich meekrijgen. Gelukkig zou Samsung een microSD-kaartslot hebben toegevoegd, aldus de geruchten, waardoor je toch data kunt opslaan op een microSD-kaart van maximaal 128GB. Verder krijgt de tablet een batterij van 5000mAh en Android 4.4 geïnstalleerd.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Android KitKat (4.4)

Reacties

  1. ANL
    11 juni, 2015 om 2:14

    TJA – ACHHH, wie zit hier vandaag de dag nou nog op te wachten. En dan een prijs van ruim 200+ euro. Nee, helaas een tablet waarvan ik niet denk dat het er eentje is die hard zal lopen. Jammer voor Samsung

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.