Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab E te zien in Taiwanees tijdschrift

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2015, 12:00 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Tab E-tablet is opgedoken in een Taiwanees tijdschrift. Daardoor hebben we de eerste details van het Android-apparaat. Zo krijgt deze budget-tablet niet dezelfde schermverhouding als de Samsung Galaxy Tab S2, die een 4:3-ratio heeft.

Samsung Galaxy Tab E: de volgende budget-tablet

Eerder dit jaar doken er een aantal Samsung-trademarks op, waar we konden kennismaken met de Samsung Galaxy Tab A (nu verkrijgbaar), Galaxy Tab J en de Galaxy Tab E. Die laatste tablet is opgedoken in een Taiwanees tijdschrift, ook al heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant officieel nog niets bekendgemaakt over het Android-apparaat. De Samsung Galaxy Tab E krijgt volgens het tijdschrift het modelnummer SM-T560 met zich mee, waardoor we dus nog een aanwijzing hebben die we in de gaten kunnen houden.

samsung-galaxy-tab-e-tijdschrift

De Samsung Galaxy Tab E zou een scherm van 9,7 inch met zich meekrijgen, inclusief een resolutie van 1280 bij 768 pixels. De schermratio gaat niet die van de onaangekondigde Samsung Galaxy Tab S2 achterna en krijgt dus geen 4:3-beeldverhouding. Onder de motorkap zou een 1,3GHz-processor aanwezig zijn (mogelijk een quadcore-exemplaar) en aan de achterkant van de tablet zit mogelijk een vijf megapixel-camera. Omdat Samsung nog niets heeft aangekondigd, houden we nog even een slag om de arm wat de info betreft.

Volgens het magazine zou de Samsung Galaxy Tab E draaien op Android 5.0 Lollipop en dus niet Android 5.1 of Android 5.1.1, die ook al een tijdje verkrijgbaar zijn. Ook is het nog maar de vraag of deze tablet wordt voorzien van dezelfde TouchWiz UX als op de Galaxy S6 (Edge) het geval is, maar het tijdschrift wekt die indruk niet. Totdat Samsung de tablet officieel onthult, kunnen we verder nog niet heel veel melden over de Galaxy Tab E-tablet, behalve dat het een normale iteratie wordt binnen de betaalbare Tab-lijn van het bedrijf.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.