Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S2 duikt op bij FCC en TENAA

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 11:28 CategorieAndroid

Samsung heeft de Samsung Galaxy Tab S2 nog steeds niet aangekondigd, maar de tablets zijn al wel opgedoken bij de FCC en de TENAA. De afgelopen weken is er al heel wat informatie gelekt over de opvolgers van de Samsung Galaxy Tab S 10.5 en de Galaxy Tab S 8.4.

Samsung Galaxy Tab S2: Samsung, kondig hem nou maar aan

Het ziet ernaar uit dat we binnenkort de aankondiging van de Samsung Galaxy Tab S2, in de formaten 9,7 en 8 inch, kunnen verwachten. Het acht inch-formaat is namelijk opgedoken bij de FCC, een onafhankelijk Amerikaans overheidsorgaan dat de verantwoordelijkheid draagt voor alle regelgeving met betrekking tot telecommunicatie, en de TENAA, de Chinese autoriteit op hetzelfde gebied. Samsung heeft de tablets echter nog niet aangekondigd, ondanks het feit dat we al weken geruchten en mogelijk foto’s voorbij zagen komen.

Het model dat we eerder in een benchmark terugvonden, is waarschijnlijk het 4G-model. Het 9,6 of 9,7 inch Super Amoled-scherm heeft een resolutie van 2048 bij 1536 pixels, met een schermverhouding van 4:3. Onder de motorkap zit naar verluidt een octacore-processor, geklokt op 1,9 GHz – mogelijk gaat het hier om de Exynos 5433, maar dat kan nog veranderen naar een Exynos 7420 zodat ook Samsung straks optimaal gebruikmaakt van de 64 bit processing in Android 5.0 Lollipop, een kenmerkende feature van het OS.

Verder vinden we een 8 megapixel-camera aan de achterkant (voorheen werd gezegd 7 megapixels) en een 2 megapixel-camera aan de voorkant. Ook vinden we nog 3GB aan werkgeheugen en 32GB aan intern geheugen onder diezelfde motorkap. Als software krijgt deze tablet Android 5.0.2 mee, waarschijnlijk gecombineerd met de uitgeklede variant van TouchWiz. De tablet krijgt verder alle moderne verbindingen met zich mee, op een barometer, nfc-chip en nabijheidssensor na. Het 8 inch-model krijgt overigens grotendeels dezelfde specs.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.