Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung-patent hint naar opvouwbare Galaxy Note-phablets

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 11:57 CategorieHardware

Er is een nieuw Samsung-patent opgedoken dat hint naar een opvouwbare Galaxy Note-phablet. Samsung heeft hierover niets bekendgemaakt. Eerder liet Samsung al wel weten aan opvouwbare smartphones te werken, die volgend jaar zouden moeten uitkomen.

Patent hint naar opvouwbare Galaxy Notes

Dat Samsung achter de schermen werkt aan nieuwe features voor aankomende smartphones, phablet en tablets, is een vast gegeven. Zo nu en dan horen we daar eens wat over in een officieel persbericht of via de geruchtenmolens. Patenten zijn ook leuke bronnen van informatie, zoals vandaag het geval is. Mogelijk zien we in een nieuwe Samsung-patent wat de toekomst voor de Galaxy Note-lijn inhoudt: opvouwbare toestellen. In de onderstaande afbeelding kun je een apparaat zien, dat sterk lijkt op een Nintendo 3DS.

samsung-galaxy-note-patent

Dit is niet de eerste keer dat we iets over opvouwbare toestellen uit de stallen van Samsung te horen krijgen. Eerder liet het Zuid-Koreaanse bedrijf al weten volgend jaar opvouwbare smartphones op de markt te willen brengen. Vorige week kwam naar buiten dat dit toestel, onder de projectnaam Project Valley, twee schermen krijgt, een aan allebei de kanten. De Galaxy Note-phablet zou ook voorzien worden van twee schermen, zoals je hierboven kunt zien, en dubbelgebouwen kunnen worden zoals een Nintendo-apparaat.

Mocht het inderdaad een opvouwbare Galaxy Note-phablet worden, dan kunnen mogelijk iets in de vorm verwachten van een apparaat met twee schermen van meer dan 5,5 inch, waardoor je in feite een opvouwbare tablet krijgt met een scherm van tenminste elf inch. Met de juiste backlight zal boeken lezen op dit apparaat heel prettig zijn, zoals de Nintendo DS al heeft bewezen met interactieve graphical novels zoals Hotel Dusk: Room 215. En nu we het er toch over hebben: er kunnen zelfs specifieke games voor het apparaat verschijnen.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 4
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.