Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung-patent toont tablet die je twee keer kunt opvouwen

Geschreven door
Geplaatst op11 juni 2015, 12:03 CategorieAndroid

Dit Samsung-patent laat zien dat Samsung een idee heeft voor een tablet die je in totaal twee keer kunt op- en uitvouwen. Het laat tevens zien dat het Zuid-Koreaanse bedrijf stevig werkt aan opvouwbare apparaten, aangezien dit niet het eerste patent is dat zoiets laat zien.

Deze Samsung-tablet kun je twee keer opvouwen

Het is geen geheim meer dan Samsung momenteel achter de schermen werkt aan mobiele apparaten die je kunt uit- en opvouwen. Eén van die projecten is een smartphone die momenteel onder de werktitel Project Valley leeft en onlangs kwamen we nog een patent en design tegen van een Galaxy Note-phablet die we zouden kunnen opvouwen. Om enkele ideeën te reserveren, heeft Samsung natuurlijk verschillende patentaanvragen gedaan en één van die patenten is vandaag ontdekt: een tablet die je tot twee keer kunt opvouwen.

samsung-patent-opvouwbare-tablet

Wanneer de tablet compleet is uitgevouwen, dan heb je dus in feite een tablet met drie schermen die mogelijk met elkaar samenwerken. Maar wanneer de tablet is opgevouwen, dan heb je een normaal apparaat met één scherm. Er zijn natuurlijk nog een hoop vragen omtrent een dergelijke apparaat: hoe goed is de scherm kwaliteit; hoe stevig zijn die vouwranden; vallen die vouwranden op wanneer de tablet compleet is uitgevouwen? Het ziet er in elk geval futuristisch genoeg uit om te bedenken dat we dit voorlopig niet op de markt zullen zien.

Het patent voor de opvouwbare Galaxy Note-phablet deed ons sterk denken aan het design van een Nintendo DS. Mocht het apparaat er echt aan zitten te komen, dan kunnen we mogelijk iets in de vorm verwachten van een phablet met twee schermen van meer dan 5,5 inch, waardoor je in feite een opvouwbare tablet krijgt met een scherm van tenminste elf inch. Met de juiste backlight zal boeken lezen op dit apparaat heel prettig zijn, zoals de Nintendo DS al heeft bewezen met interactieve graphical novels zoals Hotel Dusk: Room 215.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.