Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Pay vertraagd, maar komt nog steeds naar Europa

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 10:50 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat de betaaldienst Samsung Pay zijn oorspronkelijke deadline mist van juli en pas in september gelanceerd wordt. Ook bevestigt het Zuid-Koreaanse bedrijf de plannen voor een Europese release voor een tweede keer.

Samsung Pay komt later dan gepland

Samsung heeft teleurstellend nieuws naar buiten gebracht voor de mensen die zitten te wachten op Samsung Pay: de betaaldienst komt namelijk later naar ons toe dan gepland, zo meldt het bedrijf in een investeerdersvergadering. Aanvankelijk stond Samsung Pay gepland in juli uit te komen, maar die datum is dus verschoven naar september van dit jaar. Die datum geldt overigens ook alleen maar voor Zuid-Korea en Noord-Amerika, maar, zo geeft Samsung aan, een release van China en Europa staat ook nog steeds op de planning.

Samsung kondigde Samsung Pay aan in maart van 2015, samen met de smartphones Galaxy S6 en de S6 Edge. Met Samsung Pay zijn gebruikers in staat betalingen te verrichten met deze smartphones, maar ook met phablets en smartphones die nog moeten uitkomen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf heeft zelfs LoopPay opgekocht, een bedrijf dat zich specialiseerde in mobiele betalingen, om ervoor te zorgen dat het een stevige positie heeft op de markt en de betaaldienst het kan opnemen tegen Apple Pay, van het bedrijf uit Cupertino.

Nu Samsung de release van Samsung Pay vooruitgeschoven heeft, is het ook zo dat het marktaandeel kan verliezen van het onlangs aangekondigde Android Pay. Dat is de nieuwe betaaldienst van Google, die het bedrijf aankondigde tijdens de I/O-presentatie van dit jaar. Android Pay moet later dit jaar beschikbaar komen voor alle Android-apparaten die tenminste draaien op Android 4.4 KitKat of hoger, waardoor tenminste de helft van alle beschikbare Android devices straks aan de slag kunnen met de nieuwe betaaldienst van Google.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.