Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung-tablets krijgen geïntegreerde kickstands’

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2015, 9:22 CategorieAndroid

Er zijn patenten opgedoken waaruit op te maken is dat Samsung wellicht zijn tablets wil voorzien van geïntegreerde kickstands. Het Zuid-Koreaanse bedrijven heeft de patenten zelfs al toegewezen gekregen, maar nog geen plannen aangekondigd.

Gerucht: Samsung-tablets krijgen kickstands

Volgens de website Patently Mobile heeft de Zuid-Koreaanse fabrikant Samsung drie patenten in handen gekregen voor het gebruiken van kickstands op zijn tablets. Twee van de drie designs hebben betrekking op kickstands die zijn geïntegreerd. Het eerste design laat zien dat een tablet een dunne kickstand achterop heeft zitten, samen met een hendel die hem naar buiten duwt. Het tweede design lijkt meer op die van de Microsoft Surface Pro 3, aangezien de extra hardware helemaal geïntegreerd zit in het ontwerp van de tablet.

samsung-kickstand

Je laat de kickstand naar buiten komen door op het knopje te drukken die zich aan de onderkant van de achterkant van de tablet bevindt. Deze versie is niet dun, maar juist heel breed en neemt de gehele achterkant in van het apparaat, dat wordt omschreven als een ‘alles-in-één-computer’. Vooral het idee van een brede kickstand met concept van een ‘alles-in-een-computer’ maakt dit gerucht interessant: zou Samsung kunnen werken aan een Surface Pro 3-concurrent? Dat is voor nu nog giswerk, maar het zou geen vreemde zet zijn.

De Microsoft Surface Pro 3 heeft ook een geïntegreerde kickstand gekregen, die net zo breed is als het apparaat. Dankzij een nieuw mechanisme kunnen gebruikers de computervervanger in zo’n beetje elke hoek neerzetten, zolang het maar ergens tussen de 22 en 150 graden is. Zo kun je de tablet dus gebruiken in verschillende situaties en aanpassen aan de omgeving. Soms werkt het wat fijner wanneer de tablet wat verder naar voren staat en soms weer wanneer die wat verder naar achter leunt. Wat Samsung van plan is, is nog even afwachten.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Reacties

  1. Bas
    24 juni, 2015 om 10:18

    Interessant en slimme zet van Samsung. Wel jammer dat de kickstand niet meer te gebruiken is zodra je een cover aanbrengt, die bedekken voor- en achterkant. Maar ook daar is een oplossing voor: nieuwe beschermhoezen verkopen ;)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.