Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung werkt aan Galaxy S6 Plus’

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 10:12 CategorieAndroid

Naar verluidt werkt Samsung momenteel aan een Samsung Galaxy S6 Plus-phablet, om die met de Apple iPhone 6 Plus te laten concurreren. Uiteraard zou deze phablet worden wat je er van kunt verwachten: een Galaxy S6 met een scherm van 5,5 inch.

Gerucht: Galaxy S6 Plus op komst

Het schijnt zo te zijn dat Samsung binnen nu en een paar weken de Samsung Galaxy S6 Plus zou willen presenteren. De Galaxy S6 Plus is precies wat je ervan zou kunnen verwachten, volgens de geruchten: een grote versie van de Galaxy S6, met een scherm van 5,5 inch, inclusief de gebogen schermen aan de zijkant. Het feit dat de phablet de naam Plus draagt, zou erop kunnen wijzen dat de Zuid-Koreaanse fabrikant het toestel direct tegenover de iPhone 6 Plus zou willen plaatsen. Samsung heeft nog niet gereageerd.

Dit gerucht, dat niet voor het eerst in het nieuws komt, is ontstaan op de website HDBlog, die het ‘nieuws’ uit betrouwbare bronnen zou hebben vernomen. Naast het gerucht dat het scherm dus 5,5 inch groot zou worden, net zo groot als de iPhone 6 Plus, krijgen we ook te maken met een Super AMOLED-display. Verder is er helaas niets naar buiten gekomen over het toestel. De geruchten spreken verder niets uit over eventuele aanpassingen aan de hardware onder de motorkap en ook weten we niet of het design verder wordt aangepast.

De Apple iPhone 6 Plus is de eerste phablet van Apple. Het heeft een schermresolutie van 1920 bij 1080 pixels en een pixeldichtheid van 401 ppi. Onder de motorkap zien we een nieuwe Apple A8-processor terug. Deze processor wordt vergezeld door de nieuwe M8-processor die onder meer bewegingen en hoogteverschillen opslaat en analyseert. Nieuw is dat ook kleine verschillen in hoogte opgeslagen kunnen worden, bijvoorbeeld wanneer je de trap oploopt. Apple maakt het werkgeheugen nooit bekend maar we gaan uit van 1GB of 2GB.

  • Delen:
Apple iPhone 6 Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.