Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony begint uitrol Android 5.1 voor Xperia Z-modellen in juli

Geschreven door
Geplaatst op5 juni 2015, 13:26 CategorieAndroid

Sony is één van de fabrikant die vaart zet achter de uitrol van nieuwe Android-versies voor zijn Xperia-tablets en -smartphones. Begin dit jaar werd Android 5.0 Lollipop al voor een groot aantal apparaten, waaronder de Xperia Z2 Tablet, uitgerold en binnenkort kunnen gebruikers Android 5.1 verwachten.

Alle tablets en smartphones uit de Xperia Z-serie kunnen in juli een update naar Android 5.1 Lollipop verwachten, zo maakt Sony via de eigen website bekend. Ook de al wat oudere Xperia Tablet Z krijgt dus een update naar de meest recente versie van Android, net als de vorig jaar gelanceerde Xperia Z2 Tablet en de eind vorig jaar gelanceerde Xperia Z3 Tablet Compact. Sony wil alle modellen in de Xperia Z-serie voorzien van een recente Android-versie.

Wat voor vernieuwingen Android 5.1 Lollipop precies brengt vanuit Sony is nog niet duidelijk. Deze versie van Android is al een tijdje beschikbaar en onlangs schreven we al over de algemene vernieuwingen binnen Android 5.1. Zo is onder meer de prioriteitenmodus verbeterd, worden slechte WiFi-netwerken herkend en moeten de prestaties van je tablet of smartphone verbeteren. Android 5.1 is inmiddels door Google zelf al uitgerold naar de Nexus-smartphones en -tablets.

Lees ook onze Sony Xperia Z2 Tablet review en Sony Xperia Z3 Tablet Compact review.

  • Delen:
Sony Xperia Z3 Tablet Compact
Android KitKat (4.4)
Sony Xperia Z2 Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.