Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Z4 Tablet 30 euro duurder en vertraagd

Geschreven door
Geplaatst op8 juni 2015, 11:36 CategorieAndroid

Het is inmiddels al ruim drie maanden geleden dat Sony de Xperia Z4 Tablet officieel presenteerde tijdens MWC 2015. De tablet, gericht op zakelijke gebruikers, had in mei op de markt moeten verschijnen maar laat nog steeds op zich wachten. Daarbij is de prijs van de tablet inmiddels met 30 euro verhoogd.

Tijdens MWC 2015 hadden we onze eerste hands-on ervaringen met de nieuwe Sony Xperia Z4 Tablet, een 10.1-inch tablet met high-end specificaties en een toetsenborddock. We waren onder de indruk van het apparaat en keken uit naar de Nederlandse lancering die in mei zou plaatsvinden. Op de website van Sony staat de tablet nog steeds maar helaas kan er nog niks uit voorraad gekocht worden.

In Nederland verkoopt Sony alleen het complete pakket; de Xperia Z4 Tablet met toetsenborddock, 4G LTE voor snel mobiel internet en 32GB aan opslaggeheugen. Dit model komt in een zwarte variant en moet ‘binnenkort’ leverbaar zijn. Volgens geruchten die eind vorige week de kop opstaken is de lancering van de tablet vertraagd en moeten we nu uitgaan van een lancering eind deze maand. Sony Nederland bevestigt vandaag dan ook dat een lancering vooralsnog op 30 juni gepland staat.

Sony-Xperia-Z4-Tablet

Dat is echter niet het enige want Sony heeft zonder dit te communiceren de prijs van de tablet verhoogd. De prijsverhoging verschilt per land maar in Nederland zien we nu een prijs van 779 euro voor het bovengenoemde pakket staan. Tijdens MWC 2015 communiceerde Sony nog een prijs van 749 euro, wat al niet weinig was. Je moet nu dus 30 euro extra voor de high-end tablet van Sony betalen.

Voor dit alles krijg je echter wel indrukwekkende specificaties. Zo beschikt de Xperia Z4 Tablet over een 10.1-inch ips lcd-display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, een Snapdragon 810 octacore-processor, 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, WiFi, Bluetooth, 4G en een 8 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet draait op Android 5.0 Lollipop.

  • Delen:
Sony Xperia Z4 Tablet
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.