Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SoundHound werkt aan eigen digitale assistent

Geschreven door
Geplaatst op3 juni 2015, 11:30 CategorieAndroid

SoundHound, bekend van zijn muziekherkenningsoftware, werkt momenteel aan een eigen digitale assistent, voor zowel Android als iOS. Heb je een Android-apparaat, dan kun je je nu aanmelden voor de bèta. iOS-bezitters moeten nog even wachten.

SoundHound werkt aan Hound: een digitale assistent

SoundHound is een muziekherkenningsapp voor Android, iOS en Windows Phone. Maar het bedrijf achter de applicatie breidt uit naar de markt voor digitale assistenten, en neemt het op tegen Siri, Cortana en Google Now. De dienst heeft Hound en is momenteel alleen in bèta beschikbaar voor de mensen met een Android-apparaat. De iOS-bèta moet later verschijnen. Hound werkt ongeveer net als Google Now: je activeert de app door ‘OK Hound’ hardop uit te spreken, waarna je kunt inspreken waar je precies naar op zoek bent.

Vervolgens brengt Hound, door middel van kaarten, in beeld waar je naar op zoek bent. De dienst kan je helpen met het weer, navigatie, lokale zoekopdrachten, nieuws, foto’s, nieuws en natuurlijk met wat SoundHound altijd aanbood. Dat maakt Hound nog niet ‘anders’ genoeg dan nu al kan met de andere assistenten. Daarvoor heeft Hound een andere functie: de mogelijkheid te kunnen reageren op contextuele zinnen. Zoek je bijvoorbeeld naar het weer in Utrecht, dan kun je daarna meteen vragen naar een goed restaurant, zonder de plaatsnaam te noemen.

Dat is even een klein voorbeeld: de gedachte erachter is dat Hound begrijpt dat je op zoek bent naar een restaurant in Utrecht, aangezien je net het weer voor die stad hebt opgevraagd. Omdat we hier te maken hebben met een bèta-app, hebben we hem zelf nog niet kunnen testen, dus weten we niet hoe goed Hound nu functioneert in Nederland. We hebben ons al wel aangemeld via de deze link en dat zou jij ook kunnen doen. Het kan overigens zijn dat de app nog niet in Nederland beschikbaar is; daar is geen duidelijkheid over.

  • Hound Bèta
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.