Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Square Enix-rpg Chaos Rings III uit voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 12:23 CategorieAndroid

Square Enix heeft het vierde deel in de originele Chaos Rings-rpg-serie uitgebracht voor zowel Android als iOS, voor een bedrag van twintig euro. Maar dan ben je er tenminste wel zeker van dat je niet wordt lastig gevallen door in-app-aankopen.

Chaos Rings III: originele rpg-serie van Square Enix voor smart devices

De serie Chaos Rings van de Japanse speluitgever Square Enix is de enige spellenreeks die zijn oorsprong vindt op mobiele apparaten en dus geen port is van bestaande games, die eerder op handhelds of consoles uitkwam. De games worden doorgaans eerst op iOS uitgebracht alvorens ze naar Android toekomen, en dit weekend heeft de spellenuitgever het vierde deel (wat eigenlijk het officiële derde deel is) uitgebracht voor beide platformen. Chaos Rings III kost je eenmalig twintig euro en bevat geen in-app-aankopen.

De game mag dan wel ontwikkeld worden door een studio die geen eigendom is van Square Enix, het is overduidelijk dat de rpg-boer invloed gehad heeft op het design van de game en zijn personages. Dat kan ook niet anders, met meer dan dertig jaar ervaring op zak met betrekking tot de ontwikkeling van role playing games. Chaos Rings III begint een compleet nieuw verhaal met een personage die ongemakkelijk veel lijkt op Sora van een andere Square Enix gameserie: Kingdom Hearts, die in samenwerking met Disney wordt gemaakt.

Je krijgt de taak om naar de planeet Marble Blue te gaan om de geheimen daar te ontrafelen. Je krijgt wederom te maken met een uitgebreid en simpel te leren turn-based gevechtssysteem, dit keer met tenminste drie personages in je team. De game heeft een leeftijdsclassificatie van 18+ meegekregen en dat heeft mogelijk te maken met het design van de characters en de thema’s binnen het spel. Wil je hem downloaden, zorgt er dan voor dat je tenminste Android 4.0/iOS 6.1 en 2,3GB/1,53GB op je tablet of smartphone hebt staan.

Check hier nog drie andere, originele mobiele games van Square Enix.

  • Chaos Rings III
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.