Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SteelSeries brengt Stratus XL-controller naar Android

Geschreven door
Geplaatst op17 juni 2015, 11:16 CategorieAndroid

SteelSeries heeft aangekondigd dat de Stratus XL-controller, voorheen exclusief verkrijgbaar voor iOS, ook naar Android komt. Over een Nederlandse releasedatum is nog niets bekendgemaakt, maar in Noord-Amerika moet die in juli al uitkomen.

Stratus XL-controller komt naar Android

Woensdagochtend maakt het bedrijf SteelSeries, bekend van gamecontrollers voor iOS en Android, bekend dat de Stratus XL ook naar Android komt. Eerder werd de controller al uitgebracht voor iOS, waar het een gigantische hit bleek te zijn (mogelijk ook door het feit dat iOS-bezitters niet zo veel keuze hebben als Android-eigenaars). In tegenstelling tot de gamepads die SteelSeries eerder uitbracht voor Android, past deze niet in je broekzak. Het is een grote, volwaardige controller, met knoppen die je tegenkomt op console-controllers.

Zoals je op de bovenstaande afbeelding kunt zien, heeft de Stratus XL twee analoge knuppels, vier actieknoppen (A, B, X, Y), een achtpuntdruktoets, twee triggers, twee schouderknoppen en nog eens drie extra knoppen aan de voorkant. Daarnaast vind je boven die drie extra knoppen handige led-lampjes, die meerdere doelen hebben. Zo kunnen die lampjes aangeven welke speler je bent (je kunt er tot vier tegelijk gebruiken) en wanneer je batterij bijna leeg is. Met twee AA-batterij in de achterkant gaat de Stratus XL-controller veertig uur mee.

Je kunt de Stratus XL straks ook gebruiken voor je Nvidia Shield Tablet en de aankomende 4K-settopbox van die fabrikant, die gewoon Shield heet. Onduidelijk is nog wanneer we met de controller aan de slag kunnen, omdat er nog geen Nederlandse releasedatum is vrijgegeven. In Noord-Amerika komt de Stratus XL al in juli uit, voor een verwachte verkoopprijs van rond de zeventig dollar / euro. Mogelijk krijgen we een datum later deze week te horen, aangezien de grootste gamebeurs die momenteel gaande is, de E3, nog niet voorbij is.

  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.