Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Telegrams nieuwe platform laat developers slimme bots maken

Geschreven door
Geplaatst op25 juni 2015, 10:22 CategorieAndroid

De berichtendienst Telegram wil een platform lanceren waarop developers slimme bots kunnen maken waar je mee kunt communiceren. Natuurlijk kun je daar veel kattenkwaad mee uithalen, maar laten we ons eerst focussen op de positieve dingen van het idee.

Telegram lanceert binnenkort platform vol met bots

Misschien staat je hier nog wat van bij: bots die op verschillende berichtendiensten allerlei informatie kon uitwisselen met je, zolang je maar de correcte woorden gebruikte. De populaire chatapplicatie Telegram wil dit idee nieuw leven inblazen, door een platform op te zetten voor ontwikkelaars, die dan in staat zijn speciale bots te bouwen met allerlei mogelijkheden. Het kan een nieuwe reden geven voor mensen om van Facebook Messenger, WhatsApp of een andere chatapp over te stappen naar Telegram.

De bots die worden ontwikkeld via het nieuwe platform worden Telegram-accounts, maar dan met een ietwat aangepaste interface en bestuurd door speciaal geschreven software die wat wegheeft van een A.I.. Mogelijk houdt dit ook in dat je Telegram straks kunt gebruiken als een middel (of basis) voor je Internet of Things-apparaten (apparaten die je op je WiFi-netwerk kunt aansluiten en kunt besturen van een smart device). Ook zou je Telegram straks kunnen gebruiken voor de momenten waarop je op zoek bent naar een specifieke afbeelding.

Elke bot krijgt straks ook een ander toetsenbord. Zo kunnen dat twee duimpjes zijn in een Hot or Not-applicatie, sterwaarderingen wanneer je nieuwe stickers gaat beoordelen of antwoorden voor een triviale spelshow. Wanneer je een bot in een groepsgesprek gooit – dat kan, bijvoorbeeld wanneer je een poll houdt – dan krijg die A.I. geen toegang tot de berichten die al geschreven zijn. Wanneer Telegram deze functie lanceert, is helaas nog niet bekendgemaakt. Momenteel is de functie wel in bèta en werken ontwikkelaars aan verschillende bots.

  • Telegram
  • Delen:

Reacties

  1. Senedtuku
    30 januari, 2020 om 16:39

    Ik wel meseger heben

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.