Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

The Talos Principle is een first-person filosofische puzzelgame

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 12:43 CategorieAndroid

Speluitgever Devolver Digital heeft bekendgemaakt dat de first-person filosofische puzzelgame The Talos Principle is uitgebracht voor Android. Maar op moment van schrijven alleen voor de mensen met een Nvidia Shield Tablet of Nexus 9.

The Talos Principle gooit veel gameplay-elementen naar je toe

Stel: je hebt een Nvidia Shield Tablet of een Nexus 9 thuis liggen en je wil er het maximale uithalen qua gaming, dan heb je tot op heden maar weinig keuze. The Talos Principle, een first-person filosofische puzzelgame, brengt daar verandering in, aangezien de game alleen werkt op Android-apparaten met een Tegra X1– of Tegra K1-chip aan boord. En op moment van schrijven zijn dat de bovengenoemde tablets alleen. De exclusiviteit levert de ontwikkelaar misschien niet zo veel op, maar zorgt wel voor mooie plaatjes.

In The Talos Principle speel je met een robot die zich laat leiden door een etherische stem, terwijl je een rustieke en mysterieuze omgeving verkent. In die omgeving komt de robot meer dan honderd puzzels tegen en die dienen allemaal opgelost te worden. Als je de bovenstaande video bekijkt en bekend bent met de game Portal (waar je puzzels moet oplossen door portalen te plaatsen en daar spullen en lasers doorheen laat passeren), dan herken je misschien de gameplay. Talos Principle wil de gameplay echter verheven met filosofie.

De game gaat namelijk aan de haal met het idee van transhumanisme, en recente vorm van speculatieve filosofie die probeert om de door de natuur gestelde grenzen van het menselijke bestaan te doorbreken. Maar plezier is gelukkig ook nog steeds belangrijk en je zult goed moeten nadenken hoe je alle puzzels gaat oplossen. Het mooie aan deze game is dat niets lineair is: je kunt dus doen wat je wil, wanneer je maar wil. Heb je dus één van de twee krachtige tablets, 2GB aan ruimte en tenminste Android 4.4? Download dan de game hieronder.

  • The Talos Principle
  • Delen:
Nvidia Shield Tablet
Android KitKat (4.4)
Google Nexus 9
Android Lollipop (5.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.