Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Todoist krijgt een behoorlijk grote update op Android

Geschreven door
Geplaatst op24 juni 2015, 9:41 CategorieAndroid

De notitieapplicatie Todoist heeft een grote update voor Android gekregen, waarmee onder andere het Material Design is toegevoegd. Ook zijn er enkele nieuwe functies toegevoegd, waardoor het gemakkelijk wordt even snel iets op te schrijven.

Todoist krijgt Material Design in meer in update

De maker van de Todoist-app, Doist, heeft een gigantische update doorgevoerd voor de Android-applicatie. Het meest opvallende verschil is natuurlijk de implementatie van het Material Design – een idee dat Google introduceerde met Android 5.0 Lollipop. Zo heeft de app nu beschikking over een FAB, floating action button, waarmee je nog sneller een notitie kunt maken en opslaan. Maar dat is niet alles: een hamburgermenu, gekleurde statusbalk, een nieuwe header, felle kleuren – het is allemaal aanwezig.

todoist-android-family

In plaats van aanvinken waar je klaar mee bent, kun je nu ook een taak wegvegen wanneer (naar rechts) of later inplannen (naar links). In het scherm van de gedane taken, kun je zodoende ook taken terughalen of helemaal verwijderen. Wanneer je een taak opnieuw wilt indelen, dan verschijnt er nu een scherm met een felle oranje, gele kleur met een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Daar kun je precies instellen wanneer je de taak opnieuw wil zien verschijnen. Ook kun je nu heel snel iets toevoegen dankzij de optie Quick Add.

Verder heb je qua aanpassingsmogelijkheden ook de keuze uit meerdere thema’s. De app blijft dan op alle pagina’s in de kleur en past zich niet aan op basis van je labels of iets dergelijks. Ook is er nog een autofill als het gaat om taken die vaak voorkomen, maar Doist geeft aan dat het mogelijk is dat die functies er nog aankomen. Todoist is een applicatie die je gratis kunt gebruiken, maar die pas echt waarde heeft wanneer je de premiumversie aanschaft. Naast een smartphone- en tablet-versie, is Todoist ook beschikbaar op Android Wear.

  • Todoist
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.