Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba introduceert nieuwe Satellite Fusion en Radius convertibles

Geschreven door
Geplaatst op18 juni 2015, 16:18 CategorieWindows

Toshiba heeft vandaag in de VS een aantal nieuwe convertibles met Windows-software aangekondigd. De Japanse fabrikant komt met de Satellite Radius en Satellite Fusion modellen, allen uitgerust met een scharnier dat het display 360 graden laat draaien.

De convertibles draaien nu nog op Windows 8.1-software maar kunnen voorzien worden van Windows 10 zodra de software beschikbaar is. Opvallend is dat de knop voor Cortana, de persoonlijke assistent van Windows 10, reeds geïntegreerd is in het toetsenbord van de nieuwe Radius-modellen. Toshiba gebruikt hiervoor echter niet het logo van Cortana maar een zoek-icoontje.

Eén van de nieuwe convertibles is de Toshiba Satellite Fusion, voorzien van een 360 graden draaibaar scharnier en een 15.6-inch TruBrite ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels. Ook komt het apparaat met Onkyo-speakers die door Skullcandy gekalibreerd zijn en vergezeld worden door software van DTS.

De Satellite Radius-lijn bestaat uit drie modellen; de 14-inch Satellite Radius 14 met full hd-display, de 15.6-inch Satellite Radius 15 met full hd-display en de 15.6-inch Satellite Radius 15 4K Ultra HD Edition met een 4K (3.840 bij 2.160 pixels) display. Alle modellen komen met achtergrondverlichting voor de toetsen en hebben volgens Toshiba een laag gewicht.

Toshiba-Satellite-Radius-2015

De Satellite Radius 15 komt met een geborsteld metalen afwerking, terwijl de Satellite Radius 14 met een geborsteld matzwarte cover en een geborsteld metalen binnenzijde komt. Alle modellen kunnen voorzien worden van een vijfde generatie Intel Core-processor, de 14-inch versie komt wanneer gewenst met een AMD Accelerated Processing Unit (APU). Verder zien we onder meer 802.11ac Wi-Fi, een usb 2.0-poort, een sd-kaartlezer en twee usb 3.0-poorten terug.

De Toshiba Satellite Fusion is in de VS reeds te koop voor 649,99 dollar. De Satellite Radius 14 gaat minimaal 584.99 dollar kosten en de Satellite Radius 15 begint bij 842,99 dollar. Of en wanneer de convertibles naar Nederland komen is nog niet bekend.

  • Delen:
Toshiba Satellite Radius 12
Windows 10
Toshiba Satellite Radius 11 (2015)
Windows 10
Toshiba Satellite Radius 14
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.