Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba toont Windows 10 convertible met 4K-display en Skylake-chip

Geschreven door
Geplaatst op4 juni 2015, 9:31 CategorieWindows

Niet alleen HP toonde deze week tijdens Computex 2015 een eerste Windows 10-convertible, ook Toshiba liet zien wat we kunnen verwachten op het gebied van hardware. De Japanse fabrikant toonde een convertible met 360 graden kantelbaar display, een 4K-resolutie en een Intel Skylake-processor.

De Toshiba Astrea is de nieuwste convertible van de Japanse fabrikant en moet de eerste convertible met Windows 10 en een Intel Skylake-processor worden. Het high-end apparaat is nog een prototype en laat zien wat er mogelijk is met de nieuwste software van Microsoft, aangedreven door de nieuwste chip van Intel. Dit alles wordt weergegeven op een scherm met een indrukwekkende 4K-resolutie.

De Astrea is voorzien van een 13.3-inch display dat dankzij een scharnier 360 graden gedraaid kan worden, waardoor verschillende gebruiksmodi ontstaan. Het display is voorzien van een 3.840 bij 2.160 pixels resolutie en beschikt over zeer smalle randen. Verder is de convertible uitgerust met volwaardige usb 3.0-poorten, een usb type-c-poort, een volwaardige hdmi-poort, een microSD-kaartlezer, 8GB aan werkgeheugen en een SSD opslaggeheugen. Boven het beeldscherm bevindt zich nog een 3D-camera van Intel die onder meer voor Windows Hello gebruikt kan worden.

Wanneer Toshiba de Astrea op de markt brengt en wat ervoor betaald moet worden is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.