Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter-app speelt vanaf nu automatisch GIFjes en video’s af

Geschreven door
Geplaatst op16 juni 2015, 19:11 CategorieAndroid

Twitter gaat vanaf nu automatisch de video’s en GIF-afbeeldingen in je feed afspelen als je erlangs scrolt, tot de grote vreugde van adverteerders.

Twitter update

Twitter rolt op dit moment een nieuwe update uit naar de Twitter-app voor de iPhone en iPad, die ervoor zorgt dat GIF-plaatjes en video’s automatisch afgespeeld worden als je er langs scrolt. Je hoeft dan dus niet meer eerst op de betreffende GIF-afbeelding of video te drukken om het filmpje te starten, vergelijkbaar met hoe de news-feed van Facebook werkt. Gelukkig staat ook net als bij Facebook het geluid van de filmpjes wel standaard uit, zodat je niet midden in een stilte-coupé je medereizigers per ongeluk stoort. Ook gebruikers van de web-versie van Twitter krijgen vandaag de nieuwe functie, en de update komt binnenkort ook naar de Android-versie van de app.

Volgens Twitter is het de bedoeling dat gebruikers dankzij deze update beter op de hoogte zijn van wat er gebeurt, omdat je met automatisch afspelende filmpjes minder snel langs iets belangrijks scrolt. Natuurlijk is het ook niet geheel onbelangrijk dat het de advertentie-waarde van Twitter flink opkrikt, omdat de kans dat een gebruiker een reclame ziet met deze update een stuk groter is. De views worden pas bij de adverteerders in rekening gebracht als een gebruiker langer dan 3 seconden een video bekijkt, en als de video geheel zichtbaar is in het scherm van de kijker. Hiermee wordt Twitter volgens de President of Global Revenue van het bedrijf, Adam Bain, één van de meest waardevolle en effectieve advertentie-platformen op het internet. De filmpjes en GIF-afbeeldingen moeten natuurlijk wel geladen worden, wat data kost als je op  3G of 4G zit. Gelukkig kun je in de instellingen van de app aanzetten dat de app alleen automatisch video’s en GIFjes laadt als je verbonden bent met een Wi-Fi-netwerk.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.