Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Twitter verwijdert limiet op tekens in DM

Geschreven door
Geplaatst op12 juni 2015, 10:58 CategorieAndroid

Twitter heeft bekendgemaakt dat het bedrijf het limiet van 140 tekens voor de DM’s heeft opgeheven. Dat nieuwe limiet staat nu op tienduizend tekens. De verandering wordt doorgevoerd in juli, waarmee Twitter steeds meer verandert in een groepsberichtendienst.

Twitter heft limiet van 140 tekens op in DM’s

Twitter is de laatste paar maanden bezig om zijn diensten uit te breiden, in een poging de populariteit van de miniblogwebsite op te krikken. Het aantal dagelijkse gebruikers van Twitter neemt gestaag af en investeerders willen groei zien, dus haalt Twitter van alles uit de kast om interessant te blijven. Eerder voerde het bedrijf al veranderingen door aan de DM’s: zo kun je in totaal met twintig mensen tegelijkertijd chatten achter de schermen. Ook de normale tweet werd aangepast met de mogelijkheid video’s te plaatsen.

Vandaag zien we dat Twitter wederom het DM-systeem wijzigt. Zo ben je nu in staat om een DM met meer dan 140 tekens te versturen, hetzelfde limiet dat een normale tweet heeft. Het nieuwe limiet van de direct messages staat nu op tienduizend tekens, dat meer dan genoeg moet zijn voor de gesprekken die je voert. Met deze verandering lijkt het erop dat Twitter een medium en app wordt voor groepsgesprekken, maar niet per sé met de mensen waarvan je een telefoonnummer hebt. Een Twitter-profiel is alles dat je nodig hebt.

Dat Twitter deze verandering doorvoert is ergens heel logisch. Het feit dat ook je direct messages, die berichten die je persoonlijk naar iemand toestuurt, een dergelijk limiet kenden was best vreemd en zorgde ervoor dat je misschien niet zo vaak gebruikmaakte van de DM als Twitter zou willen. Bovendien kan dit bedrijven met klantenservices op Twitter gigantisch helpen met het verstrekken van informatie. Eerder zorgde Twitter er ook al voor dat je iemand een DM kan versturen, zonder dat diegene jou volgt.

  • Delen:

Reacties

  1. Hans Schoens
    15 juni, 2015 om 10:49

    Voor de beginneling zoals ik: De afkorting DM staat voor Direct Message, een direct bericht naar een geadresseerde.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.