Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Welke iPads en iPhones krijgen de update naar iOS 9?

Geschreven door
Geplaatst op9 juni 2015, 12:39 CategorieApple

Gisteren heeft Apple iOS 9 onthuld en nu is het wachten totdat we er met onze eigen iPhones en iPads mee aan de slag kunnen. Maar, krijgt jouw iPad of iPhone wel een update naar iOS 9? In dit artikel zetten we alle modellen die de update mogen verwachten onder elkaar.

iOS 9

Qua uiterlijk is iOS 9 geen hele grote verandering ten opzichte van iOS 8. Apple heeft met name onder de motorkap veel veranderingen doorgevoerd. Zo wordt Siri een stuk slimmer en proactief, worden de prestaties van iPads en iPhones die op iOS 9 draaien verbeterd en moet de batterijduur toenemen. Ook introduceert Apple nieuwe mogelijkheden voor reeds gelanceerde apps en komt de nieuwe News-app naar iPhones en iPads. Een overzicht van alle nieuwigheden vind je in ons iOS 9-artikel.

Krijgt mijn iPad of iPhone iOS 9?

Het goede nieuws is dat iOS 9 beschikbaar gesteld zal worden voor nagenoeg iedereen met een iPad of iPhone. De nieuwste versie van het besturingssysteem wordt uitgerold voor iedereen met één of meerdere van de volgende apparaten;

 • iPhone 4s
 • iPhone 5
 • iPhone 5c
 • iPhone 5s
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPad 2
 • iPad 3
 • iPad 4
 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad mini
 • iPad mini 2 (retina)
 • iPad mini 3

Verschillende functies voor iPads

Dat je een update naar iOS 9 krijgt betekent niet automatisch dat je ook alle nieuwe functies van het besturingssysteem kunt gebruiken. Voor sommige functies is namelijk meer processorkracht of werkgeheugen nodig. Dit zien we terug bij de multi-tasking mogelijkheden en de picture-in-picture-modus.

Apple-iOS-9-split

De iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 en iPad mini 3 kunnen na de update naar iOS 9 gebruikmaken van de SlideOver-functie waardoor je twee apps naast elkaar kunt openen. Onderdeel van SlideOver is Split View, een functie waarmee twee apps naast elkaar staan en tegelijkertijd gebruikt kunnen worden. Deze functie is alleen beschikbaar voor de iPad Air 2, en nieuwere modellen. Picture in Picture maakt het mogelijk een video of videogesprek in een klein venster over apps heen te leggen. Deze functie is alleen beschikbaar op de iPad Air, iPad Air 2, iPad mini 2 en iPad mini 3.

Wanneer komt iOS 9?

Apple heeft gisteren een beta-versie voor ontwikkelaars uitgebracht en komende zomer wordt de eerste beta-versie voor het publiek verwacht. De verwachting is dat we in de herfst een update naar iOS 9 voor onze iPhones en iPads kunnen verwachten.

 • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS
Apple iPad Mini 3
iOS

Reacties

 1. Willem Veltheer
  19 januari, 2016 om 0:05

  Om mijn krant digitaal te kunnen ontvangen hb ik nu minimaal iOS 8 nodig. Het lukt mij niet die op mijn iPad 1 te upgraden. Onmogelijk? Wat nu ?

 2. Jaap van Dijk
  05 juli, 2016 om 21:44

  De iPad 1 kan bij mij wel de kranten zoals Volkskrant, Trouw en NRC lezen doordat de uitgever via App Store een oudere versie van de app aanbiedt. Klik gewoon de bestaande app (nieuwste) aan en een dialoog venster zal je onderweg melden dat jouw iPad oudere software nodig heeft. Die ook meteen wordt aangeboden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.