Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 10 kan dezelfde moderne app naast elkaar draaien

Geschreven door
Geplaatst op2 juni 2015, 10:31 CategorieBesturingssystemen

Windows 10 is straks in staat om dezelfde moderne applicatie tegelijkertijd naast elkaar te openen, zodat je ze naast elkaar kunt gebruiken. Het lijkt misschien op een feature met weinig waarde, maar het kan de gebruikerservaring wel verbeteren.

Open dezelfde moderne app naast elkaar in Windows 10

Microsoft heeft een handige nieuwe feature in de nieuwste preview build van Windows 10 geïmplementeerd. Op het eerste gezicht vraag je je misschien af wat de waarde van een dergelijke functie is, maar in theorie kan het de gebruiksvriendelijkheid van het besturingssysteem verbeteren. Met de nieuwe feature is het mogelijk om dezelfde applicatie naast elkaar te openen. Voor een voorbeeld verwijzen we je naar de bovenstaande afbeelding, waar er drie rekenmachines naast elkaar geopend zijn.

Momenteel is de rekenmachine ook de enige applicatie die in staat is meerdere keren geopend te worden, zonder dat het problemen oplevert. Bronnen dichtbij Microsoft claimen nu dat er straks veel meer apps komen die naast elkaar gedraaid kunnen worden. En dan zou het niet alleen om first-party applicaties gaan, applicaties van Microsoft, maar ook om apps van een derde partij. Dat betekent echter niet dat je straks twee keer Netflix kunt openen, mocht je dat van plan zijn: ontwikkelaars kunnen de functie limiteren of uitzetten.

Microsoft heeft hier echter nog niets over naar buiten gebracht, dus we weten nog niet wanneer we een dergelijke feature in de officiële versie van Windows 10 zal verschijnen. Microsoft heeft op maandagochtend een persbericht verstuurd met daarin de mededeling dat Windows 10 inderdaad op 29 juli wereldwijd wordt uitgebracht. Klanten die nu Windows 7 of Windows 8.1 gebruiken, kunnen vanaf dat moment gratis upgraden naar Windows 10 en hebben een jaar de tijd om vanaf die datum te profiteren van de gratis update.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.