Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft: Windows 10 komt op 29 juli 2015 uit

Geschreven door
Geplaatst op1 juni 2015, 10:00 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft zojuist via een persbericht naar buiten gebracht dat we Windows 10 inderdaad op 29 juli 2015 mogen verwachten. Zodra een Windows-device geüpdatet is, zorgt Microsoft voor gratis updates gedurende de hele ondersteunde levenscyclus van het apparaat.

Microsoft kondigt releasedatum Windows 10 aan

Update 10:33: Microsoft heeft op maandagochtend een persbericht verstuurd met daarin de mededeling dat Windows 10 inderdaad op 29 juli wereldwijd wordt uitgebracht. Klanten die nu Windows 7 of Windows 8.1 gebruiken, kunnen vanaf dat moment gratis upgraden naar Windows 10 en hebben een jaar de tijd om vanaf die datum te profiteren van de gratis update. Zodra een Windows-device geüpdatet is, zorgt Microsoft voor gratis updates gedurende de hele ondersteunde levenscyclus van het apparaat. Wie zo snel mogelijk wil profiteren van de gratis upgrade kan de komende weken al reserveren via www.windows.com/windows10upgrade.

Origineel bericht: Microsoft is nog steeds voornemens Windows 10 in de zomer van 2015 uit te brengen, aldus bronnen die bekend zijn met de plannen van Microsoft, tegenover The Verge. Eerder kwam deze maand al naar voren toen de bestuursvoorzitter van AMD, Lisa Su, voor haar beurt sprak. Maar Microsoft heeft zelf nog niets aangegeven. Om precies te zijn moet het nieuwe besturingssysteem van het bedrijf uit Redmond op 29 juli verkrijgbaar zijn en doet het bedrijf nu z’n beste om ervoor te zorgen dat eind deze maand andere fabrikanten de software hebben.

Mocht Microsoft inderdaad voor het einde van juni het OS willen leveren aan hardwarefabrikanten, dan is het nog maar de vraag of het het bedrijf lukt alle bugs te verwijderen. Mocht je nu al een Windows 10-tester zijn, dan kun je erop rekenen als één van de eersten de officiële update te mogen ontvangen. Microsoft wil er met Windows 10 voor zorgen dat iedereen, consument en fabrikant, straks zonder moeite de nieuwe versies van het OS kan installeren, door het updateproces simpel en vlot te houden, mogelijk met kleinere updates tussendoor.

Het preview-proces zal namelijk blijven bestaan wanneer de besturingssysteem officieel verkrijgbaar is op de markt en de launch geeft slechts een bepaald moment in dat proces aan. Omdat Windows 10 puur op service en updates gericht is, zal dat updateproces dus gemakkelijker zijn voor iedereen. Windows-intimi zullen als eerste de nieuwe updates gaan ontvangen en daarna, geleidelijk, voor iedereen beschikbaar komen. Sommige features voor specifieke applicaties, zoals extensie-ondersteuning voor Edge, halen de juli release niet.

Meer over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft lees je in ons Windows 10 tablets-archief.

  • Delen:
Microsoft Surface 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.