Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Aantal iPads en iPhones met iOS 8 stijgt licht

Geschreven door
Geplaatst op2 juli 2015, 15:53 CategorieApple

iOS 8 is alweer even uit maar dat betekent niet dat alle iPads, iPhones en iPods ook op deze versie van het mobiele besturingssysteem draaien. Er zijn nog steeds mensen die nu pas hun apparaat updaten en daarom zien we een lichte groei in het aantal apparaten dat op iOS 8 draait.

Apple heeft deze week de distributiecijfers van iOS gedeeld en daaruit kunnen we opmaken dat inmiddels 84 procent van de iPads, iPhones en iPods op iOS 8 draait. In mei lag dit percentage nog op 81 procent. Natuurlijk gaat dit ten koste van het oudere iOS 7. Deze versie is nog maar op 14 procent van de apparaten te vinden, met name de eerste generatie apparaten.

Het mag inmiddels duidelijk zijn dat de adoptie van iOS 8 wat te wensen overlaat, zeker wanneer we kijken naar de adoptie van eerdere versies van het besturingssysteem. Bezitters van iPads, iPhones en iPods waren met name direct na de lancering van iOS 8 huiverig omdat de software nogal wat bugs bevatte. De meeste bugs lijken inmiddels door Apple opgelost maar iOS 8.3 introduceerde onlangs weer een aantal nieuwe problemen voor gebruikers, met name gebruikers die de vingerafdrukscanner inzetten.

Eerder deze week heeft Apple weer een update voor iOS 8 uitgebracht. iOS 8.4 ging live en kan nu dus door iedereen geïnstalleerd worden. Deze versie brengt onder meer Apple Music naar de mobiele apparaten van het bedrijf. Daarnaast heeft Apple onlangs iOS 9 aangekondigd, en grote update die verschillende interessante vernieuwingen brengt. We verwachten de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem echter pas in de herfst.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.