Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Actieplatformer Sword Of Xolan nu beschikbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op3 juli 2015, 11:56 CategorieAndroid

De actieplatformer Sword of Xolan is een game die doet denken aan spellen als Ghosts ’n Goblins van weleer en is nu verkrijgbaar voor Android, nadat die al eerder uitkwam voor iOS. De game is gratis te downloaden, maar dan speel je wel met advertenties.

Sword of Xolan lijkt op Ghosts ’n Goblins uit de jaren tachtig

De game Sword of Xolan zou een voorbeeld moeten zijn voor veel Android-( en iOS-)ontwikkelaars, omdat het spel een aantal dingen goed doet. Ten eerste heeft het de basis is op orde. In Sword of Xolan speel je met een ridder die verschillende monsters moet verslaan, in levels die de speler meerdere kanten opstuurt, zoals dat in een goede Metroid-game zou gebeuren. Het springen, slaan en gebruiken van magie voelt allemaal solide en stevig aan en doet ons denken aan een oude game zoals Ghosts ’n Goblins uit de jaren tachtig.

Persoonlijk ben ik geen fan van games met een dergelijk retro-uiterlijk, maar in dit geval maak ik graag een uitzondering om een simpele reden: je ziet tenminste wat er op het scherm gebeurt. Bij andere games met een 8- of 16-bit-uiterlijk kan dit nog wel eens een probleem zijn. Daarnaast is het zo dat je de game op twee manieren kunt spelen: met of zonder advertenties. Wanneer je het niet erg vindt af en toe naar een video te moeten kijken, hoef je geen cent uit te geven aan deze game en kun je hem toch volledig uitspelen zoals-ie bedoeld is.

Maar heb je tachtig cent over, dan kun je die reclames ook weghalen en gewoon spelen zonder onderbrekingen. Hoewel de game wel een in-game betaalsysteem heeft, is het niet zo dat je constant wordt lastig gevallen door in-app-aankopen, aangezien je alles gewoon in-game kunt aanschaffen, zonder al die pakketten – het is haast een verademing om dit tegen te komen op Google Play. De App Store van Apple werkt iets anders qua economie, daarom is-ie daar alleen premium verkrijgbaar. Deze ontwikkelaar weet in elk geval precies waar hij mee bezig is.

  • Sword of Xolan
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.